Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra Beckham til Zlatan: De ti bedste spillere, der har spillet i MLS i moderne tid

David Beckham er blevet en moderne fodboldpioner i USA.
David Beckham er blevet en moderne fodboldpioner i USA.Profimedia
Major League Soccer byder Lionel Messi (36) velkommen denne sommer, men han bliver på ingen måde den første legende, der spiller i den amerikanske liga. Vi har udvalgt de ti største navne, der har gjort det i moderne tid.

Andrea Pirlo

Verdensmesteren og en af de bedste playmakere, fodbolden nogensinde har set, besluttede sig for at acceptere et tilbud fra New York City FC på otte millioner dollars pr. sæson i 2015. Han kom til klubben i juli og sluttede en måned senere på syvendepladsen i afstemningen om Europas bedste spiller.

NYCFC havde et stærkt hold med andre stjerner på det tidspunkt, men skuffede i slutspillet. Pirlo selv viste dog sin store klasse med smukke afleveringer og indlæg, selvom han kun scorede ét mål i 60 kampe. Han var også den første fodboldspiller i MLS' historie, der blev inkluderet i FIFPro World's Best XI året inden skiftet.

Som tiden gik, blev han i stigende grad plaget af skadesproblemer og trak sig tilbage, men selv i slutningen af sin karriere i Amerika skuffede han ikke.

David Villa

Med Barcelona vandt han det spanske mesterskab i både 2011 og 2013, og han gjorde det igen i 2014 som en del af af Atletico Madrid. Derefter forlod han klubben for at deltage i et nyt projekt i New York City. Han tilbragte efteråret på lån i Melbourne City i Australien, som har samme ejer, og fra det nye år 2015 begyndte han at hjemsøge modstandernes forsvar på nordamerikansk jord.

Der kunne skrives meget om David Villas karriere - han har bogstaveligt talt vundet alt, inklusive en VM- og EM-titel, og han blev også en af de bedste spillere, der nogensinde har spillet i MLS. Han blev straks anfører, den første i klubbens historie, og scorede deres første mål, da han hævdede sig i NYCFC's åbningssejr.

I alt scorede han 80 mål på fem sæsoner og kom over de 400 mål i karrieren, hvilket kun en håndfuld spillere har formået.

Frank Lampard

I juli 2014, efter at have forladt Chelsea, indvilligede Frank Lampard i at skifte til NYCFC. Han kunne dog først tiltræde som rookie i marts 2015, og da klubben tilhører samme ejerkreds som Manchester City, sluttede han sig til det engelske hold i mellemtiden. Det viste sig senere, at han faktisk aldrig havde underskrevet en kontrakt med NYCFC, og derfor spillede han hele 2014/15-sæsonen for City.

Efterfølgende råbte New York-klubbens tilhængere "Hvor er Lampard?" og ville have deres årlige sæsonkort tilbage. Til sidst tog han til USA og fik sin debut i august 2015. På det tidspunkt havde Brooklyn-holdet ikke kun ham, men også Pirlo og Villa.

Lampard spillede hele 2016-sæsonen og trak sig tilbage i november på grund af skadesproblemer. Han spillede 29 MLS-kampe og scorede 15 mål.

Didier Drogba

Drogba ankom til Montreal i 2015 og scorede 21 mål i 33 kampe. Han fik en god start og vandt prisen som den bedste spiller i september, og han sluttede sæsonen med 11 mål i samme antal kampe.

Me flere skadesproblemer opstod, og han blev uvenner med træneren, som ikke inkluderede ham i startopstillingen i en af kampene, og derfor nægtede han helt at deltage i kampen. Han forlod efterfølgende holdet, men forlængede sit oversøiske ophold.

Han sluttede sin karriere som 40-årig hos Phoenix Rising, som han også var minoritetsejer af. På det tidspunkt forsøgte klubben at sætte USL på MLS-kortet, hvilket mislykkedes. Sammen med Drogba spillede Shaun Wright-Phillips  også for Phoenix.

Kaka

Fra Real Madrid vendte Ballon d'Or-vinderen tilbage til AC Milan, men så forlod han Europa. Trods tilbud fra Brasilien valgte han det solrige Florida i sommeren 2014 og spillede kun et halvt år på lån for sit hjemland Sao Paulo, da Orlando City først kom med i MLS fra 2015-sæsonen.

I alt spillede Kaka 75 kampe og scorede 24 mål. Han sluttede sin karriere i 2017, hvor han afviste både Sao Paulo og AC Milan. Som spiller vandt han et utal af turneringer og priser, inklusive VM i 2002.

Thierry Henry

Franskmanden er blevet et af de mest mindeværdige ansigter i MLS. Han ankom fra Barcelona i 2010 og blev i fem sæsoner, med et kort udlån til Arsenal i 2012.

Hans hjem i udlandet var New York Red Bulls, hvor han scorede 51 mål i 122 kampe. Som træner stod han i spidsen for Montreal mellem 2019 og 2021.

Wayne Rooney

Rooney var både leder og anfører for DC United. I 48 kampe scorede han 23 mål og lavede flere assists, herunder det nu legendariske øjeblik, hvor hans hold havde brug for et mål, så målmanden gik op til hjørnespark. Han stoppede modstandernes kontraangreb med en fantastisk tackling og sendte derefter en lang aflevering til Acosta, som scorede.

Han sluttede sin karriere i Derby County, hvor han efterfølgende blev cheftræner. Siden juli sidste år har Manchester United-legenden været DC's chef.

Steven Gerrard

Gerrard har båret den røde Liverpool-trøje hele sit liv og anførerbindet det meste af tiden, men blev kortvarigt LA Galaxy-spiller. I januar 2015 underskrev han en kontrakt på halvandet år.

Det var ikke en helt vellykket periode. Gerrard klagede senere over, at han var generet af de lange rejser til kampene og vejrskift i de forskellige byer, hvor han spillede.

Han spillede sin sidste kamp i karrieren den 6. november 2016, da holdet røg ud af slutspillet.

Zlatan Ibrahimovic

Selvom han taler meget, taler handlingerne for sig selv. Svenskeren har scoret hele 52 mål i 56 MLS-kampe. Han præsterede utroligt. I sin debut i Met-derbyet mod Los Angeles FC kom han ind fra bænken og scorede to mål for at sikre en 4-3-sejr, hvor han scorede det andet fra 40 meters afstand på suveræn flugter.

Han scorede sit første hattrick i juli 2018, og i september scorede han sit 500. mål på en utrolig akrobatisk måde mod Toronto. En anden sæson, der er værd at nævne, er 2019-kampagnen, hvor han scorede et hattrick for at slå LAFC igen i derbyet, og et andet bidrog væsentligt til 7-2-sejren over Kansas City.

Ibrahimovic kaldte sig selv den bedste spiller i ligaen, men det må siges, at han beviste det hver uge på banen. Han slog klubrekorden for flest mål i en sæson (26). På trods af det røg det californiske hold ud i semifinalen i slutspillet, og Zlatan meddelte derefter, at han ikke ville fortsætte med Galaxy.

"I ville have Zlatan, jeg gav jer Zlatan. Du har intet at vise for det. Nu kan du se baseball igen," tweetede han.

David Beckham

Sidst, men ikke mindst. Det faktum, at MLS og fodbold generelt er på vej frem i USA, skyldes, at han kom fra Real Madrid til Galaxy. Beckham er en global superstjerne, der overskrider grænserne for selve sporten. Det er derfor ikke underligt, at han har tiltrukket folk til stadions, til skærme og populariseret det ukendte "soccer" i USA.

Pelé, Beckenbauer, Cruyff, Matthuus, Stoickov, Valderrama og andre har også spillet i Nordamerika tidligere, men det er historie - Beckham er blevet fodboldens ansigt udadtil for amerikanerne. Han spillede i alt seks sæsoner i Californien og spillede 98 kampe. Englænderen var den eneste af disse ti legender, der også formåede at vinde MLS i 2011 og 2012.

Han er i øjeblikket en af ejerne af Inter Miami, hvor Lionel Messi og Sergio Busquets nu spiller. Argentineren vil have mindst lige så stor indflydelse på turneringen, men Beckham løftede den simpelthen fra bunden til toppen, og det vil Amerika altid være ham taknemmelig for.

Andre berømte spillere, der har spillet i MLS: Gareth Bale, Robbie Keane, Ashley Cole, Giorgio Chiellini, Gonzalo Higuain, Bastian Schweinsteiger, Javier Hernandez, Riqui Puig, Douglas Costa, Clint Dempsey, Carlos Vela, Landon Donovan, Alexandre Pato, Lorenzo Insigne, Alessandro Nesta...