Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

3. divisionshold jagter nyt pokalchok mod FCN: Forsvarer os med alt, hvad vi har

Simon Lindgren
Opdateret
FCN bliver en hård nød at knække for Brabrand, forudser deres sportsdirektør.
FCN bliver en hård nød at knække for Brabrand, forudser deres sportsdirektør.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Brabrand sendte chokbølger gennem fodbold-Danmark, da de slog Randers FC ud af pokalturneringen. Onsdag gælder det FC Nordsjælland, og Brabrand kommer til at gøre alt for at levere endnu en sensation, udtaler deres sportsdirektør.

I den danske pokalturnering forekommer der stort set altid overraskelser i løbet af en sæson. Den prestigefulde turnering er nået frem til ottendedelsfinalerne, og det er med flere hold fra de lavere danske rækker. 

2. Divisionsholdet BK Frem er stadig med i turneringen, og det samme gør sig gældende for de to 3. Divisionshold Holbæk og Brabrand IF

Brabrand har allerede stået for en kæmpe overraskelse, da de i seneste pokalrunde slog Superliga-mandskabet Randers FC med 1-0.

En sejr, som Brabrands sportsdirektør Andreas Rasch-Christensen i et interview med Flashscore kalder for:

”Den største enkeltstående sejr i klubbens historie.” 

Onsdag møder de endnu et Superligahold, når FC Nordsjælland gæster den østjyske klub, og det er en kamp, som Brabrand ser meget frem til.

”Det er jo endnu et stort opgør for os. Det er ikke hverdagskost for os, og det er første gang nogensinde, at vi er kommet så langt i pokalturneringen," fortæller Andreas Rasch-Christensen til Flashscore, og fortsætter:

”Det er stort for hele klubben, da vi hovedsageligt er en breddeklub, som så har divisionshold i både herre- og dameafdelingen. Men det betyder rigtig meget for bredden i klubben, at vi får sådan nogle kampe, hvor vi kan samles.”

Sejren mod Randers var lidt af en milepæl for Brabrand. Og ifølge Andreas Rasch-Christensen, så har klubben lært rigtig meget af kampen mod kronjyderne.

”Vi har vist, at det kan lade sig gøre. Vi viste, at når vi spiller op til vores bedste, så kunne vi spille lige op med Randers. Selvom der var mange marginaler, der gik vores vej, så havde vi også stor andel af kampen.”

Kan ikke overraske FCN på samme måde

Det sker næsten hvert år, at et af de store hold spiller mod en klub fra de lavere rækker, og regner med, at de kan vinde kampen på autopilot. Det er dog selvsagt ikke altid tilfældet.

Og det kan ikke udelukkes, at Randers FC’s spillere muligvis har undervurderet Brabrands evner og niveau. Andreas Rasch-Christensen er dog overbevist om, at det ikke bliver tilfældet onsdag, når FC Nordsjælland kommer på besøg. 

”Randers kom måske ud med en ubevidst tanke om, at kampen bare skulle overstås, og der kunne vi overraske dem med en større energi og vilje end de havde regnet med, " fortæller sportsdirektøren, og fortsætter:

”Jeg tror ikke, at FC Nordsjælland kommer til at undervurdere os. Det overraskelsesmoment, som vi havde gavn af mod Randers, det er væk nu. Nordsjælland tager denne her kamp meget alvorligt, så muligheden for at overraske, den er der ikke. Så det bliver en helt anden kamp.”

Brabrands seneste kampe
Brabrands seneste kampeFlashscore

Stærk hjemmebane og toppræstation skal skabe miraklet

Selvom nordsjællænderne formentlig ikke kommer til at undervurdere Brabrand, så kan den østjyske klub meget vel gøre livet surt for FCN. 

Brabrand har nemlig blot tabt en enkelt gang siden den august. Særligt på hjemmebane har de vist sig stærke, hvor det er blevet til seks sejre og en uafgjort i de seneste syv hjemmekampe. 

Tidligere i turneringen solgte Hillerød hjemmebanefordelen til FC Midtjylland, mens Holbæk har gjort det samme forud for deres ottendedelsfinale mod Holbæk. Det har dog aldrig været på tale i Brabrand, hvor hjemmebanens struktur bliver en af nøglerne, hvis klubben skal lykkes med at skabe endnu en sensation.

”Banen er lidt tungere, og de kommer til nogle andre omgivelser, end de er vant til. Derudover har man jo en ganske særlig opbakning, når man er på hjemmebane. Det blev særlig tydeligt for holdet efter sejren over Randers. Ungdomsspillerne i klubben ser nemlig ikke kun op til Harry Kane og Jude Bellingham, men også til spillerne på 3. divisionsholdet, og det skaber et særligt sammenhold," siger Andreas Rasch-Christensen.

I kampen mod FCN får Brabrand brug for så meget støtte som muligt, hvis det skal lykkedes at slå de boldfaste nordsjællændere.

Det er dog næppe nok med den trofaste opbakning alene, der skal også held og masser af knofedt til. Andreas Rasch-Christensen håber selvsagt på endnu et flot resultat, men han har dog en klar forventning om, at det bliver FCN, der kommer til at styre begivenhederne. 

I kampen mod Randers var forsvaret og særligt målmanden Mathias Ørnskov stærkt spillende, og Brabrands defensiv skal spille endnu en brandkamp, hvis de skal slå FCN fra koncepterne.

”Jeg forventer, at FC Nordsjælland kommer til at presse os i bund fra første fløjt, og vi kommer til at skulle forsvare os med alt, hvad vi har. Så håber jeg på, at vi kan overraske dem på nogle omstillinger."

”Men hvis vi skal vinde, så skal alt gå vores vej. Vi skal levere på højeste niveau på alle positioner, men særligt i forsvaret og på målmandsposten. Det er nøglen, hvis vi skal skabe endnu en overraskelse, og vi både tror og håber på en ny overraskelse.”

Kampen mellem Brabrand og FC Nordsjælland spilles klokken 15:00, og du kan følge den her.