Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brabrand-sportsdirektør håber ny sensation kan inspirere: Indrammer nerven ved pokalen

Andreas Würtz Adamsen
Henrik Lindhard blev den helt store helt for Brabrand IF onsdag aften med sin præstation i straffesparkskonkurrencen.
Henrik Lindhard blev den helt store helt for Brabrand IF onsdag aften med sin præstation i straffesparkskonkurrencen.Ole Nielsen
På eget græs skabte Brabrand IF onsdag nok engang en pokalsensation, da klubben fra 3. division sendte superligamodstanderne fra FC Nordsjælland ud efter et regulært straffesparksdrama. Hjemmeholdet sportsdirektør håber nu, at sejren kan inspirere andre lavere rangerende klubber til at holde pokalopgør på egen bane, da netop disse opgør ifølge ham indkapsler pokalturneringens nerve.

Tidligt onsdag aften sendte Brabrand IF fra landets fjerde bedste række sensationelt FC Nordsjælland ud af årets pokalturnering, da de på eget græstæppe først spillede 1-1 med superligagæsterne i både ordinær og forlænget spilletid, hvorefter et dramatisk straffesparksopgør ventede.

Her skulle to omspark betyde, at Brabrand i sidste ende trak sig sejrrigt med 10 scorede straffespark mod nordsjællændernes ni. Således havde William Lykke faktisk reddet Brabrands niende spark, men kampens dommer dømte omspark, da målmanden angiveligt havde forladt stregen for tidligt.

Dermed er den århusianske klub klar til kvartfinalerne i pokalturneringen, efter Brabrand i seneste runde sendte et andet superligamandskab, Randers FC, hjem med nederlag i bagagen, og klubbens sportsdirektør, Andreas Rasch-Christensen, håber, at kampene kan være inspiration til andre klubber fra landets lavere rækker.

”Uden at pege fingre ad klubber, der har flyttet deres pokalkampe til større stadion, når de har mødt Superligaklubber – for det er ikke min intention, det kan der være mange årsager til at gøre – så håber jeg, at kampen kan være med til at indramme, hvad der er nerven ved en pokalturnering,” fortæller Andreas Rasch-Christensen til Flashscore.dk efter kampens afslutning.

I de seneste sæsoner er det flere gange set, at klubber fra landets lavere rækker har valgt at rykke deres pokalopgør mod superligaklubber til det større superligastadion, men det er altså ifølge Rasch-Christensen en synd og en skam, hvilket tilskuertallet til onsdagens opgør er bevis for.

”Netop at nogle lavere rangerende hold kan møde nogle fra øverste hylde og fastholde kampene på eget stadion, så der kommer hjemmepublikum – vi satte stadionrekord i dag, vel at mærke kun med lidt over 1.500 tilskuere. Det her har jo været en fuldstændig fænomenal oplevelse for klubben som helhed.”

FC Nordsjælland havde forudsigeligt nok bolden det meste af tiden onsdag i Brabrand, men målene udeblev for superligamandskabet.
FC Nordsjælland havde forudsigeligt nok bolden det meste af tiden onsdag i Brabrand, men målene udeblev for superligamandskabet.Flashscore

Mens det første af de to føromtalte omspark altså betød, at hjemmeholdets Jonas Berwald i andet forsøg kunne passere William Lykke og holde liv i Brabrand, så blev det efterfølgende spark i første omgang reddet af Henrik Lindhard, men også her fik sparker Lucas Hey lov at prøve igen.

Også på Heys andet forsøg var Lindhard dog skarp på stregen, hvorfor Tobias Olesen fik muligheden for at sende Brabrand videre og eksekverede. Alt det til trods for, at Lindhard blot lige var sendt på banen, da målmanden kort før straffesparkskonkurrencen blev skiftet ind.

”Vi leverer jo igen fuldstændig formidabelt på målmandssiden, fordi vi vælger igen at lade Mathias (Ørnskov, red.) stå, vores andenmålmand, som vi også gjorde mod Randers. Han står en fantastisk kamp.”

”Men vi ved selvfølgelig også, at når vi kommer til straffesparkskonkurrence, så har Henrik (Lindhard, red.) en helt anden erfaring, og så går han jo bare ind og leverer. Det havde jeg ret stor tillid til, at han ville, også fordi vi i tidligere sæsoner har haft tætte pokalkampe med straffesparkskonkurrence som mod Vendsyssel,” pointerer Rasch-Christensen overfor Flashscore.dk.

Foruden Berwalds misser på det senere annullerede spark var hjemmeholdet forrygende sikre i deres straffespark, og sportsdirektøren kan da også berette, at der op til opgøret da også var blevet trænet straffespark på Engdalsvej.

”Men det er ikke sådan, at det har fyldt helt vildt meget. Jeg tror også bare, at det handler om, at de går ind til straffesparkene med den opfattelse, at nu er de nået så langt, så skal den også bare have gas. Og der har FC Nordsjælland jo et helt andet pres på sig.”

”Det er selvfølgelig også marginalerne, der er på vores side, men jeg synes set over hele kampen, både den ordinære kamp og den forlængede spilletid og sådan set også straffesparkskonkurrencen, at vi i hvert fald ikke er underlegne, og det er jo fantastisk,” lyder det fra Andreas Rasch-Christensen.

Selv måtte sportsdirektøren undvære kampens afslutning efter at have påbegyndt opgøret på stadion, da et fly skulle nås fra lufthavnen, og Rasch-Christensen troede endda, at han havde set sin klub tabe på det føromtalte brændte straffespark fra Berwald.

Nu venter så altså en kvartfinale i pokalturneringen for Brabrand IF, der ikke siden 2009, hvor et nederlag til HB Køge stoppede klubben i ottendedelsfinalen, er kommet længere end tredje runde. Her håber Andreas Rasch-Christensen, at der igen bliver trukket en stor modstander op fra bowlen.

”Jamen, allerede nu er det jo bare et eventyr, så vi skal bare nyde det og så håbe på, at vi endnu engang trækker en sindssygt attraktiv modstander i næste runde. Vi har jo gjort mere, end man kunne forvente, og nu er vi jo nødt til at tro på det hver gang, og det gør vi selvfølgelig også. Nu nyder vi det bare i fulde drag. Det er fantastisk,” fortæller Rasch-Christensen til Flashscore.

Pokalsensationen har allerede fået omtale på adskillige forskellige sprog på sociale medier, herunder på engelsk, fransk, spansk, polsk og sågar japansk, og Brabrands sportsdirektør er altså klar til at gøre alle interesserede klogere på klubben, hvis det skulle have interesse hos udenlandske medier.

”Jeg er heldigvis relativt velbevandret på både engelsk og tysk, så jeg vil se frem til at kunne belyse hele omverdenen om det,” griner Andreas Rasch-Christensen.