Midtjylland ubesværet videre i pokalturneringen: Sejrer sikkert over Hillerød i Herning

Thomas Thomasberg kunne tirsdag aften være fint tilfreds med et sikkert pokalavancement.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland vandt 4-1 over 1.-divisionsklubben Hillerød, der havde solgt hjemmebanefordelen.

FC Midtjylland er videre til fjerde runde i pokalturneringen uden stort besvær.

Tirsdag aften vandt danmarksmesteren 4-1 over Hillerød efter en pauseføring på 2-0.

Den tjekkiske EM-angriber Jan Kuchta åbnede målscoringen, og tjekken lagde op til Aral Simisirs 2-0-mål. Efter pausen reducerede Adrian Justinussen for Hillerød, før Franculino og Edward Chilufya satte trumf på i slutminutterne.

På papiret var Hillerød hjemmehold, men 1.-divisionsklubben havde solgt hjemmebanefordelen, så opgøret blev spillet i Herning. Ifølge fodboldmediet Bold har Hillerød fået 200.000 kroner af FC Midtjylland for at rykke kampen til MCH Arena.

I et tætpakket efterårsprogram slap midtjyderne for ekstra rejseaktivitet, og Thomas Thomasberg slap også for en unødigt hård kamp.

For selv om FCM-træneren havde skiftet seks spillere i sin startopstilling i forhold til lørdagens superligasejr over FCK, og favoritternes koncentration svigtede fra tid til anden, var midtjyderne bedst fra start til slut.

Kun en enkelt gang i første halvleg kom reservemålmand Jonas Lössl for alvor på arbejde, da han kastede sig for at afværge Nicklas Schmidts velplacerede spark fra feltkanten. Tættere på at lave ravage kom Hillerød ikke.

Tjekkiske Jan Kuchta scorede tirsdag sit første officielle mål i FC Midtjylland-trøjen.Flashscore

Efter 18 minutters spil tog midtjyderne føringen. Nyindkøbet Jan Kuchta reagerede hurtigt på en returbold, som han headede i mål. Det var hans første scoring for FC Midtjylland.

Kuchta var også involveret i 2-0-målet efter en halv times spil. Bolden blev erobret højt på banen, og tjekken fandt en fremstormende Aral Simsir, der let kunne øge til 2-0.

Efter pausen fik lynhurtige Edward Chilufya en friløber og mulighed for endegyldigt at lukke kampen, men selv om han afdriblede målmand Adrian Kappenberger, kom færingen Daniel Johansen sin målmand til undsætning og reddede FCM-forwardens forsøg.

En anden færing, Adrian Justinussen, viste klassen i den anden ende kort efter og reducerede i stedet til 1-2.

Det gav opgøret lidt tiltrængt nerve, men Hillerød var ikke stærke nok til at mobilisere et højst uventet comeback.

Chilufya nåede at brænde yderligere en friløber, inden indskiftede Franculino lukkede og slukkede med 3-1-målet i det 89. minut. I tillægstiden lykkedes det så ellers uskarpe Chilufya at sende bolden i et tomt mål til 4-1.