Argentina sikrer avancement ved OL med smal sejr over Ukraine

Almada scorede et fantastisk åbningsmål
Almada scorede et fantastisk åbningsmål AFP
Argentina undgik at ryge ud af gruppespillet for tredje gang i træk ved den olympiske fodboldturnering, da de vandt 2-0 over Ukraine på Groupama Stadium i Lyon og nåede kvartfinalen for første gang siden 2008.

Gruppe B var helt åben inden tredje spilledag, hvor alle fire hold havde tre point hver efter de to første runder.

Argentina - som lå på førstepladsen, før der var blevet sparket til en bold på grund af målforskellen - dominerede kampens indledning, men det viste sig at være svært at omsætte dominansen til målchancer.

Manchester City-angriberen Julian Alvarez var ikke overraskende den farligste spiller i hele første halvleg, og han truede først med en afslutning fra kanten af feltet, som gik langt forbi.

En sløv første halvleg, der ikke havde givet et eneste skud på mål før det 42. minut, eksploderede pludselig i slutfasen. Efter at være blevet spillet fri af Thiago Almada skød Alvarez forbi den nærmeste stolpe, før Luciano Gondou blev afvist, da han var alene med målmanden for Argentina, mens Ukraine viste deres trussel med en hammer af et skud Ilya Krupskyi der ramte lige på.Geronimo Rullis hænder kort før pausen.

Da Marokko førte 3-0 mod Irak ved pausen i gruppens anden kamp, var det Argentina, der havde alle kortene på hånden inden anden halvleg, og som førte over ukrainerne på målforskellen.

Deres position blev styrket yderligere inden for to minutter efter genstarten på ekstraordinær vis, da Almada stormede frem i banen og fyrede et voldsomt langskud af, der fløj forbi en hjælpeløs Kiril Fesiun og gav Javier Mascheranos mænd føringen.

At indkassere et mål så hurtigt efter genstarten var et hårdt slag for ukrainerne, som ikke formåede at svare igen. En række udskiftninger gjorde ikke meget for at sætte fut under de undertippede, og det gjorde den nyfundne soliditet i et argentinsk forsvar, der ikke havde formået at holde buret rent i nogen af deres to foregående kampe ved legene, heller ikke.

Ukraines eliminering fra turneringen, som længe havde virket uundgåelig, blev bekræftet i overtiden, da Claudio Echeverri scorede på en returbold og sikrede, at hans hold gik videre til knockoutfasen, hvor der kunne vente dem et brag af en kamp mod værterne fra Frankrig.

Det var dog ikke helt den perfekte dag for argentinerne, da Marokkos 3-0-sejr over Irak - som blev sikret med tre tidlige mål - gav den afrikanske nation førstepladsen i gruppen.

Flashscore Kampens spiller: Thiago Almada (Argentina)