Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brandvarm angriber fører Frankrig til OL-finale efter tæt og dramatisk opgør

Jean-Philippe Mateta fejrer sin udligning mod Egypten.
Jean-Philippe Mateta fejrer sin udligning mod Egypten.AFP
Jean-Philippe Matetas to mål sikrede sent mandag, at Frankrig i det mindste tilføjer en sølvmedalje til deres allerede rekordstore antal ved OL i 2024, efter at de kom bagud og vandt 3-1 efter forlænget spilletid i deres semifinale mod Egypten - selvom hjemmepublikummet håber, at Les Bleus vil stå øverst på podiet efter fredag aftens finale.

Frankrig var opsat på at lægge de grimme scener efter kvartfinalen mod Argentina bag sig og forsøgte at få et tilsvarende tidligt gennembrud mandag efter allerede at have undgået en gentagelse af deres kvartfinale-exit fra det forrige OL i Paris i 1924.

Men Hamza Alaa kom godt ned for at afværge en flugter fra Adrien Truffert, og de tilstedeværende på Parc Olympique Lyonnais måtte vente et stykke tid på action på kanten af sædet efter det.

Der var dog også nogle halve chancer til Egypten, før Michael Olise skød forbi fra distancen og indkapslede, hvor meget arbejde Thierry Henrys mænd skulle gøre for at gentage deres guldmedalje fra 1984. Og selv med en mulig træthed efter at have stået distancen mod Paraguay fredag fortsatte egyptiske Zizo med at skabe problemer i slutningen af første halvleg, hvor Egypten så ud til at have god værdi for en åbning.

Alligevel var det Loïc Badé, der var tættest på et gennembrud, da han headede på stolpen lige før pausen.

Frankrig - Egypten kampstatistik
Frankrig - Egypten kampstatistikFlashscore

Egypten så først ud til at være længe om at komme op i omdrejninger efter pausen, men efter en time kom de i gang og bragte sig sensationelt foran. Mohamed Shehata gjorde meget af det hårde arbejde for at finde Mahmoud Saber, som snoede sig ind i feltet og sendte bolden forbi Guillaume Restes og op i nettaget.

Herefter var der kaos i den anden ende, hvor Frankrig desperat forsøgte at udligne ved Mateta, Alexandre Lacazette og Maghnes Akliouche, men alle tre misbrugte gyldne muligheder.

Det skyldtes til dels en fantastisk præstation af Alaa i målet, men Rogério Micales spillere kunne også takke træværket for at afvise Lacazette og Mateta i en enkelt hektisk sekvens. Derfor var det måske uundgåeligt, at Olise gled forbi adskillige udfordringer og lagde bolden ind til Mateta, hvorefter Crystal Palace-angriberen kunne løfte over Alaa til udligning.

Endnu mere kaos opstod dybt inde i overtiden, da Omar Fayed ramte bolden med hånden i feltet og fik en advarsel for uenighed, men dommer Saíd Martínez besluttede ikke at dømme straffespark efter en VAR-gennemgang, hvilket sendte kampen ud i forlænget spilletid.

Fayed var måske stadig vred over den tidligere kendelse, og han fik snart sit andet gule kort for at nedlægge Desire Doue.

Det gav Kiliann Sildillia plads i venstre side til at lægge et indlæg ind til bagerste stolpe, hvor Mateta ventede på at sætte hovedet på og få Lyon-publikummet til at gå amok. Olise skubbede den ind fra midten af feltet og føjede et mål til en suveræn præstation og lagde op til en storkamp om guldet på fredag, hvor Frankrig møder Spanien i forsøget på at fortsætte deres jagt på tredjepladsen i medaljetabellen for blot anden gang siden Paris i 1924.