Egypten overrasker Spanien i sidste gruppekamp ved OL, og sender begge hold videre

Ibrahim Adel fra Egypten jubler med holdkammeraterne efter at have scoret sit holds første mål.AFP
En scoring af Ibrahim Adel hjalp Egypten med at chokere Spanien i Nantes, og 2-1-sejren over forhåndsfavoritterne betød, at Rogerio Micales hold gik videre til kvartfinalerne som vindere af gruppe C.

Efter at have sikret sig deres plads i kvartfinalen efter to sejre i træk over Den Dominikanske Republik og Usbekistan, burde et helt anderledes udseende spansk hold - med 10 ændringer - have bragt sig foran efter syv minutter.

Men Jon Pacheco sendte skuffende sit hovedstød langt over mål efter et indkast. Spanien fortsatte deres utrættelige jagt på kampens første mål, mens kampen begyndte at udvikle sig. Marc Pubill, som åbnede La Rojas målkonto ved OL i 2024, passerede også den egyptiske målmand Hamza Alaa, men ikke den venstre stolpe.

Egypterne vidste, at hvis de undgik et nederlag, ville de gå videre til knockout-fasen sammen med Santi Denias spaniere, og deres plan var enkel: De skulle forsøge at fange Spanien på kontraangreb, og det var de tæt på at kunne gøre i det 23. minut, da Ahmed Koukamåtte se sit forsøg fra distancen blive tippet over tværribben af Alejandro Iturbe.

Men der var absolut intet, der kunne forhindre bolden i at ende i mål fem minutter før pausen, da Adel sendte en forrygende førstegangsafslutning direkte op i det øverste hjørne.

Vigtige statistikker for kampen
Vigtige statistikker for kampenFlashscore

Nede med et mål ved pausen og dermed på vej væk fra toppen af gruppe C, lå Denia ikke på den lade side i pausen, da han introducerede to nye ansigter på banen og foretog en mere offensiv taktisk ændring.

På trods af ændringerne fordoblede Egypten deres føring kort før tid, da en dårlig tilbagelægning fra Pacheco gav Adel mulighed for endnu en gang at komme på måltavlen med en afslutning over Iturbe.

Adel blev nægtet et mindeværdigt hattrick af Iturbe i det 74. minut, da La Rojas målmand på glimrende vis blokerede hans forsøg, før han instinktivt også fik hånden på opfølgningen fra Kouka.

Da der var lagt op til en del overtid i anden halvleg - baseret på den hidtidige turnering - forspildte Sergio Camello en fantastisk mulighed for at halvere Egyptens føring ved på uforklarlig vis at sende sit umarkerede hovedstød ved bageste stolpe på foden af stolpen.

Samu Omorodion fik dog reduceret for Spanien i det 90. minut med et kraftfuldt hovedstød, men Egyptens bedste forsvar viste sig at være angrebet, og de kunne fejre deres kvalifikation, men også deres første sejr nogensinde over spanierne.

I mellemtiden skal Spanien møde vinderen af gruppe D - Japan eller Paraguay - efter Denias beslutning om at foretage store ændringer på spektakulær vis gav bagslag.

Endelig stilling i gruppe C
Endelig stilling i gruppe CFlashscore

Flashscore Kampens Spiller: Ibrahim Adel (Egypten)

Se alle kampens statistikker her.

I den anden sidste kamp i Gruppe C spillede Den Dominikanske Republik og Usbekistan uafgjort 1-1.