Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fire af de største profiler, der er værd at holde øje med i OL-finalen i fodbold

Jean-Philippe Mateta fejrer, at han scorede sit holds første mål i mændenes semifinale i fodbold mellem Frankrig og Egypten.
Jean-Philippe Mateta fejrer, at han scorede sit holds første mål i mændenes semifinale i fodbold mellem Frankrig og Egypten.AFP
Sportens allerstørste stjerner mangler måske i den olympiske fodboldturnering for mænd, men andre er trådt i karakter og har gjort en forskel i løbet af de sidste to uger.

Flashscore har udpeget fire nøglespillere, der skal følges i fredagens finale mellem værterne Frankrig og Spanien:

Jean-Philippe Mateta

Den 27-årige Crystal Palace-angriber scorede 16 mål i Premier League i sidste sæson, herunder 14 i sine sidste 16 optrædener. På trods af den imponerende statistik var det aldrig på tale, at han ville blive udtaget til den franske trup til EM 2024. Landstræner Thierry Henry valgte ham dog til at anføre angrebet ved OL, og Mateta har haft stor indflydelse.

Hans fire mål er kun overgået af Marokkos Soufiane Rahimis seks. Alle Matetas scoringer er kommet i de seneste tre kampe, hvoraf den ene var i 3-0-sejren over New Zealand i den sidste gruppekamp. Det blev efterfulgt af sejrsmålet i kvartfinalen mod Argentina, med et fantastisk hovedstød tæt på stolpen efter et hjørnespark, og derefter en afgørende scoring i semifinalen mod Egypten, da Frankrig kom bagud men vandt 3-1 efter forlænget spilletid.

Fermin Lopez

Det seneste år har Barcelonas offensive midtbanespiller Lopez, 21, oplevet en bemærkelsesværdig fremgang. Han etablerede sig som fast mand for sin klub og scorede 11 mål i 42 kampe, herunder et i en Clasico mod Real Madrid.

Lopez kom derefter med i Spaniens trup til EM i 2024 og fik en enkelt optræden, da de vandt i Tyskland. Han kom direkte derfra til OL, hvor han har startet alle Spaniens kampe, undtagen et nederlag til Egypten i deres sidste gruppekamp, hvor kvalifikationen til knockoutfasen allerede var sikret.

Lopez, der stammer fra Andalusien, har scoret fire mål på Spaniens vej til finalen, bl.a. en fantastisk scoring i kvartfinalen mod Japan, og udligningen i semifinalen mod Marokko. Han lagde op til Juanlu Sanchez' sejrsmål i den kamp, og Frankrig bliver nødt til at finde en måde at stoppe ham på, hvis de skal vinde guld på fredag.

Michael Olise

Det varer sikkert ikke længe, før Olise bliver indkaldt af Didier Deschamps til det franske senior-landshold. Han har været en konstant trussel for modstanderne på højre kant for Frankrig ved OL, hvorfra han har scoret to mål, herunder det afgørende tredje i semifinalen mod Egypten. Han lagde også op til udligningen i den kamp efter et eksplosivt løb i dybden.

22-årige Olise kom til OL efter at have skiftet til Bayern München fra Crystal Palace for angiveligt 60 millioner euro (450 millioner kroner). Det var efter, at han havde scoret 10 mål i 19 kampe i Premier League i sidste sæson.

Olise har tidligere været tilknyttet både Chelseas og Manchester Citys akademier, og er født og opvokset i London med en nigeriansk far, og en fransk-algerisk mor.

Pau Cubarsi

Hans holdkammerat fra Barcelona, Lamine Yamal, var sensationen ved EM 2024, selv om han kun fyldte 17 år dagen inden Spaniens finalesejr over England. Midterforsvareren Cubarsi er et par måneder ældre, da han fyldte 17 år i januar, men han er med afstand den yngste spiller i Spaniens OL-trup, som landstræner Santi Denia har udtaget.

Cubarsi var en åbenbaring for Barcelona i sidste sæson, og missede lige akkurat en plads i Spaniens trup ved EM. Han har været fast mand i det centrale forsvar ved OL, og vil få en nøglerolle mod det franske angreb med Mateta, Olise og den rutinerede anfører Alexandre Lacazette.