Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Formstærke spaniere vil ødelægge franske OL-gulddrømme på fodboldbanen

Spanien er et skridt fra sit andet olympiske guld i fodbold.
Spanien er et skridt fra sit andet olympiske guld i fodbold.RFEF
Et formstærkt Spanien vil forsøge at forhindre Frankrig i at blive kronet på hjemmebane i den olympiske finale i herrefodbold fredag aften på et Parc des Princes, der er ivrig efter at klæde sig i blåt, hvidt og rødt.

La Roja kommer lige fra deres seniorholds EM-triumf i Tyskland og håber at kunne ødelægge festen for Les Bleus, der trænes af den legendariske Thierry Henry, på PSG's hjemmebane i Paris.

Det var på samme sted med plads til 48.000 tilskuere, at Les Bleus vandt deres første store fodboldtriumf: Under ledelse af Michel Platini slog de José Antonio Camacho og Luis Miguel Arconadas Spanien med 2-0 i finalen ved EM i 1984.

Et par uger senere åbnede de deres OL-medaljehøst med en 2-0-sejr over Dungas Brasilien i guldkampen ved legene i Los Angeles.

Den nuværende situation er noget anderledes: Ibererne føler stadig varmen fra sejren på tysk jord og håber, at La Rojita kan sætte en stopper for 32 år uden at nå det øverste trin på podiet, en bedrift, der kun blev opnået i Barcelona 1992.

Tro på Fermín

Spanien, der trænes af den tidligere Atletico Madrid-forsvarer Santi Denia, har en af konkurrencens stjerner i midtbanespilleren Fermin Lopez, der var en del af det vindende seniorhold ved årets EM.

Den 21-årige midtbanespiller har forlænget sin fine sæson med FC Barcelona til OL (11 mål i 43 kampe) og har bragt en gnist til en turnering, der lider under mangel på stjernespillere.

Da den ikke er en del af FIFA-kalenderen, er klubberne ikke forpligtet til at udlåne deres bedste spillere til denne U-23-turnering, som giver mulighed for at indkalde tre spillere over aldersgrænsen.

"Jeg håber, at jeg kan komme ind i hver kamp og hjælpe holdet," sagde spilleren, der er sit lands topscorer med fire mål, efter at have ført dem frem til semifinalen.

Spanien, der vandt sølv i Tokyo i 2021 med forsvarsspillerne Juan Miranda og Eric Garcia, som er til stede i Paris i 2024, skal spille sin fjerde OL-finale efter at have slået Usbekistan (2-1) og Den Dominikanske Republik (3-1) og tabt til Egypten (2-1) i gruppe C.

Med Fermín i hopla viste de sig fra deres bedste side i kvartfinalen, hvor de slog Japan ud (3-0), og i semifinalen kom de bagud (2-1) mod et meget kampvilligt Marokko anført af Achraf Hakimi.

Fest på hjemmebane

Men deres modstandere har allerede vist, at de kan leve uden Kylian Mbappé, som ikke blev frigjort af sin nye klub Real Madrid. Og i deres første kamp i hovedstaden, efter at have spillet tidligere runder i andre byer, håber de på at blive omfavnet af franskmændene.

Anført af den erfarne Olympique Lyon-angriber Alexandre Lacazette har Frankrig vundet fem kampe på stribe efter at have fejet gennem gruppe A og slået USA (3-0), Guinea (1-0) og New Zealand (3-0).

I kvartfinalen gjorde de et stort indtryk ved at slå deres nye ærkerivaler Argentina (1-0), en anden titelkandidat, og derefter besejre Egypten (3-1) i forlænget spilletid, som torsdag fik læsterlige klø af Marokko med hele 6-0 i bronzekampen.

Deres mest genkendelige ansigt er den franske VM-vinder fra 1998, Titi Henry, ved roret, men deres angrebstrio har været lige så prisværdig, som de er dødbringende på banen.

Lacazette, 33, får følgeskab af to mænd uden seniorerfaring, men som er ansvarlige for seks af Les Bleus' 11 mål: Michael Olise, 22, som er ny i Bayern München, og Jean-Philippe Mateta, 27, som er en ranglet Crystal Palace-angriber.

Mateta scorede to gange mod egypterne, hvoraf den ene sendte kampen ud i forlænget spilletid. "Det er en drøm at være i finalen," sagde han.

"Jeg kan ikke vente med at komme til Paris."