Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Frankrigs historie "allerede en succes", siger følelsesladet Henry forud for OL-finale

Henry var følelsesladet forud for OL-finalen
Henry var følelsesladet forud for OL-finalenAFP
Uanset om Frankrig vinder deres første olympiske fodboldtitel siden 1984 eller ej, vil deres vej til finalen mod Spanien stadig blive betragtet som en succes, sagde landstræner Thierry Henry torsdag.

Efter at have kæmpet for at samle et hold, efter at flere klubber havde afvist mere end et dusin af hans krav til spillere, mener Henry, at drømmen allerede er gået i opfyldelse.

"Denne begivenhed er speciel, fordi man i vores sport ikke tænker på at blive nummer to eller tre eller at vinde en medalje. Så vores historie er en succes - lad os gøre den bedre," sagde Henry, efter at Frankrig havde sikret sig, at de i det mindste ville få sølv fredag.

Henry, hvis trænerkarriere fik en træg start, kan stole på et hold, der har en enorm motivation, og nævner den London-fødte Michael Olise.

"Lad os glemme spillet og hvad han kan gøre. Det, der betyder noget for mig, er hans ønske om at spille for Frankrig. Det giver mig gåsehud. Han kunne være taget til EM med England, og han valgte at spille for Frankrig ," sagde Henry.

Frankrigs seneste form
Frankrigs seneste formFlashscore

Alles øjne har været rettet mod den tidligere Arsenal- og Frankrig-spiller, en verdens- og europamester med Les Bleus, som kan føje mere sølvtøj til sit trofæskab.

Det er ikke det, der betyder mest for Henry, som havde et følelsesladet øjeblik under torsdagens pressekonference.

"Havde jeg nogensinde troet, at jeg skulle være en del af et olympisk hold? Aldrig nogensinde. Jeg skal fortælle dig, hvorfor det er anderledes for mig," sagde han.

"Jeg har aldrig været sammen med min familie og set mig optræde. Når jeg siger optræde, forstår du, hvad jeg mener, for jeg optræder selvfølgelig ikke på banen længere."

"Men jeg har aldrig haft mine børn på stadion til at se mig sammen med mit hold og være en 'skuespiller', for da jeg fik mine børn, var jeg næsten i slutningen af min karriere. Måske var det det, der manglede," tilføjede Henry.

Henry håber nu, at Frankrig vil føle mere af den olympiske stemning, når de spiller deres første kamp i Paris, siden turneringen startede.

"Det går mere op for os, hvad der sker, nu hvor vi er i Paris," siger han.

Følg den olympiske finale her.