Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Frankrigs opgør med Argentina sætter fut under mændenes olympiske fodboldturnering

Frankrig skal møde Argentina ved OL
Frankrig skal møde Argentina ved OLAFP
Der er ikke meget kærlighed mellem Frankrig og Argentina på fodboldbanen for tiden, og deres kvartfinalemøde i Bordeaux på fredag vil tilføre mændenes olympiske turnering ekstra krydderi.

Opgøret i ottendedelsfinalen mellem rivalerne er på mange måder præcis, hvad der er brug for i en turnering, der hovedsageligt er forbeholdt spillere under 23 år, mangler stjernenavne og har svært ved at tiltrække sig opmærksomhed fra den brede fodboldoffentlighed.

Der vil være masser af grunde til at følge mødet mellem to af de førende kandidater til at gå hele vejen og vinde guld i Paris den 9. august.

Det bliver det første møde mellem de to nationer, siden argentinske spillere blev optaget med racistiske tilråb om deres franske kolleger, da de fejrede sejren i Copa America i midten af juli.

FIFA meddelte, at man ville undersøge tilråbene, som blandt andet var rettet mod Frankrigs stjerneangriber Kylian Mbappe og indeholdt racistiske og homofobiske fornærmelser.

Tilråbene førte endda til en diplomatisk episode, hvor Argentina undskyldte, efter at det sydamerikanske lands vicepræsident, Victoria Villarruel, skrev på X, at Frankrig var et "kolonialistisk land". "Det er nok med den falske forargelse, hyklere," tilføjede hun.

Argentinas spillere er allerede blevet buhet ud af rivaliserende fans under OL-turneringen og kan forvente endnu en hidsig velkomst fra det franske publikum.

"Med alt det, der er sket for nylig, blev alle i Frankrig påvirket, så vi får se, hvad der sker i kvartfinalen," advarede Frankrigs Crystal Palace-angriber Jean-Philippe Mateta, efter at værterne sluttede gruppespillet med tre sejre ud af tre mulige.

Fredagens opgør bliver også det første mellem de to hold siden VM-finalen i Qatar i 2022, som Argentina vandt på straffespark efter en episk 3-3-kamp.

Men mændenes olympiske fodboldturnering er en U23-konkurrence, dog med undtagelse af op til tre ældre spillere pr. hold.

Kun to medlemmer af Argentinas OL-trup, Nicolas Otamendi og Julian Alvarez, spillede i 2022-kampen, og ingen af Frankrigs.

Det fjerner måske lidt af spændingen, men rent fodboldmæssigt bliver det stadig en fascinerende kamp.

Henry mod Mascherano

Argentina jagter sit tredje OL-guld efter triumferne i 2004 og 2008, sidstnævnte med en ung Lionel Messi i deres rækker.

Frankrig går efter fodboldguld på hjemmebane 40 år efter, at de vandt titlen ved legene i Los Angeles i 1984.

"Hvis vi vil vinde en medalje, skal vi være klar til at spille mod enhver modstander, uanset hvor det er," sagde Argentinas Thiago Almada, som ikke blev brugt i VM-finalen i 2022, til tv-stationen TyC Sports.

Der er ikke mange kendte navne på nogen af holdene, selv om Manchester Citys Alvarez skal lede Argentinas angreb, mens Frankrig har Alexandre Lacazette som anfører og også kan trække på den nye Bayern München-signing Michael Olise.

Begge hold har dog legendariske trænere - Frankrig med VM-vinderen fra 1998 Thierry Henry, Argentina med hans tidligere Barcelona-stjerne Javier Mascherano, som vandt OL-guld som spiller i Athen og i Beijing.

Den, der vinder, går videre til en semifinale i Lyon næste mandag mod enten Egypten eller sølvvinderne fra 2004, Paraguay, som mødes i ottendedelsfinalen i Marseille.