Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Henry stolt af franske sølvvindere: "Vi er et smukt land, når vi er samlet"

Frankrigs landstræner Thierry Henry efter nederlaget til Spanien..
Frankrigs landstræner Thierry Henry efter nederlaget til Spanien..Reuters
Frankrig bør være stolt af deres ekstraordinære olympiske turnering, selvom de ikke vandt deres første guldmedalje i 40 år ved mændenes fodboldturnering, fortæller træner Thierry Henry (46) efter deres 5-3-nederlag efter forlænget spilletid til Spanien i finalen fredag.

Værterne, der blev tiljublet af passionerede lokale fans, som fyldte tribunerne på Parc des Princes, pressede Spanien til det yderste efter at være kommet bagud 3-1 i de sidste minutter og sendte kampen ud i forlænget spilletid.

Selv om Sergio Camellos dobbeltmål for Spanien knuste de franske hjerter, vil landstræner Henry huske turneringen og sin sølvmedalje som noget, der forenede landet.

"Det var magisk. Jeg sagde til drengene, at jeg var stolt af dem, og at vi havde fået en medalje til sidst. Selvfølgelig var det ikke sådan, vi ønskede at være, men historien er fantastisk," kommer det fra den tidligere franske landsholdsspiller Henry til journalister.

"Jeg tror, at alle nød det. Det endte ikke godt, men der var følelser, en medalje og en smuk rejse. Vi er et smukt land, når vi er samlet. Det er smukt at se folk med trøjer, folk med flag ved OL."

"Det er svært at fejre denne medalje, men det er vi nødt til. Der var en historie, en fantastisk menneskelig rejse."

Frankrigs landstræner Thierry Henry, Desire Doue og holdkammeraterne klapper af fansene efter kampen.
Frankrigs landstræner Thierry Henry, Desire Doue og holdkammeraterne klapper af fansene efter kampen.Reuters

Den ældre spiller og anfører Alexandre Lacazette, som sidst spillede for det franske seniorhold i 2017, beskrev også deres olympiske turnering som uforglemmelig.

"Til Henry, tak fordi du stolede på mig og fik mig til at bære den blå (franske, red.) trøje igen," siger den 33-årige angriber.

"Jeg vil huske rejsen, det faktum, at jeg kunne bære den blå trøje igen, den atmosfære, vi havde. Jeg tror, at alle franskmænd trods alt er stolte af os. Selv om vi er skuffede."

"Jeg ved ikke, om denne kamp var den vigtigste, men det er en af de smukkeste kampe med hensyn til følelser."