Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stjernenavne en mangelvare i mændenes olympiske fodboldturnering

Frankrigs olympiske manager Thierry Henry
Frankrigs olympiske manager Thierry HenryAFP
Kylian Mbappe ville gerne deltage i dette års OL i sin hjemby, mens der var håb om, at Lionel Messi ville stille op for Argentina, men i stedet bliver mændenes fodboldturnering ved legene i Paris stort set blottet for stjerneattraktioner.

Som anfører for Frankrig og den mest berømte atlet i det land, der er vært for dette års lege, ville Mbappes tilstedeværelse i træner Thierry Henrys OL-trup have været et enormt løft for arrangørerne og for holdets chancer for at vinde guld.

Men Mbappe, 25, måtte acceptere, at hans nye klub Real Madrid ikke ville tillade ham at deltage umiddelbart efter, at han havde spillet på det franske hold, der nåede semifinalen ved EM 2024 i Tyskland.

Det er problemet for herrefodboldturneringen, som begynder på onsdag og løber frem til 9. august.

Klubberne er ikke forpligtet til at frigive spillere til en turnering, der afholdes uden for et officielt FIFA-vindue for international fodbold, og som følger lige efter EM og Copa America.

Messi, som nu er 37 år og en del af det argentinske hold, der vandt OL-guld i Beijing i 2008, udelukkede sig selv fra Javier Mascheranos trup til Paris kort før Copa America i USA, som hans land vandt.

"Jeg talte med Mascherano, og vi blev straks enige om situationen," sagde Messi til ESPN.

"I min alder har jeg ikke lyst til at spille alt, og jeg er nødt til at træffe de rigtige valg."

Henry, selv en stor fransk fodboldspiller, gik også glip af flere andre spillere, som han havde håbet at kunne indkalde.

"Sidste gang, jeg fik så mange afslag, var da jeg gik i gymnasiet," jokede han, da han annoncerede et hold, hvor de mest genkendelige navne er Alexandre Lacazette, den 33-årige Lyon-angriber, og Bayern Münchens nyindkøbte Michael Olise.

Konkurrencen er begrænset til spillere under 23 år, bortset fra et maksimum på tre ældre spillere pr. hold.

Ud over superstjernerne mangler turneringen også Brasilien, som vandt guld i Rio de Janeiro i 2016 og bevarede titlen i Tokyo for tre år siden, hvor de slog Spanien i finalen.

Argentina og Spanien er udfordrere

De formåede ikke at kvalificere sig, men Argentina tror på deres chancer for at sikre en sjette latinamerikansk vinder af guldmedaljen i herrefodbold i træk.

"Vores mål er naturligvis at konkurrere og gå hele vejen, og jeg tror, at vi har et hold, der kan gøre det," sagde træner Mascherano, der vandt som spiller i 2004 og 2008, i et interview med det sydamerikanske forbund CONMEBOL.

I Julian Alvarez, Manchester City-angriberen, som vandt VM i 2022 og Copa America for nylig, har de en af de mest profilerede spillere, der deltager.

Argentina er i gruppe B med Irak, Ukraine og et marokkansk hold, som har sikret sig Paris Saint-Germains højreback Achraf Hakimi.

Frankrig starter deres turnering mod USA, inden de også spiller mod Guinea og New Zealand i gruppe A.

Spanien, der vandt i 1992 og sølv i Tokyo, går efter guld efter deres triumf ved Euro 2024.

Luis de la Fuente, træner for Spaniens EM-vinderhold, førte holdet til finalen ved det seneste OL. Santi Denia, hans assistent for tre år siden, står i spidsen nu.

Førende navne fra EM som Lamine Yamal er ikke med, men et andet vidunderligt ungt Barcelona-talent er med, den 17-årige midterforsvarer Pau Cubarsi.

"Han er virkelig stolt over at få oplevelsen af OL. Man ved aldrig, om man får en ny chance, selv om man er så ung," sagde Denia til Marca om Cubarsi.

Spanien er i gruppe C med Usbekistan, Den Dominikanske Republik og Egypten, som ikke har sikret sig Liverpools Mohamed Salah.

De asiatiske U23-mestre Japan - som har udtaget en trup uden ældre spillere - er i gruppe D sammen med Paraguay, Mali og Israel.

Kampene bliver ikke kun spillet i Paris, men også i Nantes, Bordeaux, Nice og Saint-Etienne.

Semifinalerne spilles i Lyon og Marseille, mens Paris' Parc des Princes er vært for finalen.