Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Sæsonens to største hold mødes i afgørende pokalsemifinale torsdag

Den første pokalsemifinale var et dramatisk opgør.
Den første pokalsemifinale var et dramatisk opgør.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
"Løverne" fra København tager imod "Tigerne" fra Nordsjælland torsdag i den anden og afgørende semifinale i pokalturneringen.

Torsdag skal det afgøres, hvem der skal spille denne sæsons pokalfinale. To af sæsonen helt store hold har været FC Nordsjælland og FC København, som også indtager de to øverste pladser i Superligaen. Nu har de så muligheden for at spille med om endnu et trofæ.

Indbyrdes opgør

FC Nordsjælland sikrede sig et rigtig stærkt udgangspunkt, da de i de allersidste minutter af det første semifinaleopgør på Right to Dream Park scorede til 3-2 på et straffespark. Sejren betyder, at Nordsjællænderne nu kan nøjes med uafgjort torsdag aften i Parken.

I de seneste fem indbyrdes opgør er det endt med to sejre til hver af holdene og en enkelt uafgjort.

FCN er dog ikke just begejstrede for at komme på besøg i Parken. Holdet fra Farum har nemlig ikke vundet på Østerbro siden 2019.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Selvom de to mandskaber topper tabellen i Superligaen, så har begge hold smidt en del point i den seneste tid.

FC København tabte i weekenden på hjemmebane til ærkerivalerne fra Brøndby. Et hårdt nederlag, der betyder, at københavnerne nu har tabt tre af de seneste seks kampe (inklusiv sidste uges nederlag til FCN i pokalturneringen) og kun vundet en enkelt i samme periode.

FC Nordsjælland var stærkest i det første opgør mod FCK, men i Superligaen har guldaspiranterne haft det svært på det seneste. I weekenden tabte de til AGF på hjemmebane, og i de to Superliga-kampe før det blev det til et nederlag og en uafgjort mod henholdsvis Viborg og Randers.

Duellen på midten

En af Nordsjællands bedste spillere i denne sæson har været den unge midtbanespiller Mads Bidstrup. Den 22-årige Brentford-lejesvend har været vital i FCN’s defensive fase, og hans kvaliteter i erobringsspillet kan meget vel blive afgørende for kampen endelige udfald.

Mads Bidstrup
Mads BidstrupMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

FC København var ikke særligt farlige i weekendens nederlag mod Brøndby. Torsdag skal de dog jagte mål, og derfor får Rasmus Falk nok en vigtig rolle for FCK. Han skal være med til at binde spillet sammen og kreere de afgørende muligheder, hvis FCK skal gå videre til finalen.

Rasmus Falk
Rasmus FalkMads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Momentum i en afgørende periode

Det er ikke kun pokalkampen torsdag, der bliver afgørende. Mandag aften mødes FC Nordsjælland og FC København nemlig igen, når 28. spillerunde afsluttes med en direkte guldduel på Right to Dream Park.

De to hold vil uden tvivl gå benhårdt efter at komme i pokalfinalen, men endnu vigtigere kan det blive, at vinderne af torsdagens pokalkamp kan få momentum med videre til mandagens guldkamp i Superligaen.

Skader og karantæner

FCK:

Andreas Cornelius – skade

Davit Khocholava – skade 

Carlos Zeca – skade 

FCN:

Martin Frese – tvivlsom

Du kan følge kampen her.