10-mands Arsenal redder point mod Brighton

Arsenal holder fast og redder point mod Brighton
Arsenal holder fast og redder point mod BrightonČTK / AP / Alastair Grant
Brighton & Hove Albion fastholdt deres ubesejrede start på Premier League-sæsonen efter at have fået 1-1 mod 10 mand fra Arsenal på Emirates Stadium - kun det andet uafgjorte resultat i otte møder mellem de to hold.

Arsenal viste deres intentioner lige fra starten og gik straks til angreb i højre side, da Bukayo Saka viste hurtige fødder og driblede ind i feltet, hvor hans skud blev afværget af Bart Verbruggen.

The Gunners så i det hele taget meget farlige ud i højre side og så ud til at fokusere deres angreb på den 19-årige venstreback Jack Hinshelwood.

Saka viste godt sammenspil med Martin Ødegaard, men Sakas svage afslutning gjorde det nemt for Verbruggen at samle bolden op.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

Brighton begyndte at komme ind i kampen og presse på, men den solide Arsenal-forsvarsmur i form af Gabriel og William Saliba viste sig at være uigennemtrængelig for Seagulls.

Som halvlegen skred frem, så Fabian Hürzelers mænd ud til at have kvalt The Gunners' angreb og så ud til at være på vej mod pausen uden mål mod sig.

Men på trods af Arsenals elegant stil var det en simpel lang bold op ad banen, der udgjorde det afgørende øjeblik i de første 45 minutter, da Saka slog Lewis Dunk i luften og sendte Kai Havertz i dybden, så den formstærke tysker kunne lobbe bolden over den fremstormende Verbruggen.

Havertz fejrer sit mål
Havertz fejrer sit målProfimedia

Anden halvleg begyndte under dramatiske omstændigheder, da Arsenal blev reduceret til 10 mand tre minutter inde i kampen.

Efter en simpel forseelse blev Declan Rice udvist for sit andet gule kort, fordi han tilsyneladende sparkede bolden væk, efter han selv blev sparket ned af Joël Veltman.

Udeholdet udnyttede hurtigt den ekstra mand, da Dunks skarpe aflevering splittede Arsenals forsvar og fandt Yankuba Minteh, hvis forsøg blev reddet af David Raya, men João Pedro stod klar til at sende returen ind.

Pedro scorede det udlignende mål
Pedro scorede det udlignende målČTK / AP / Alastair Grant

Momentum var for alvor hos Brighton, som nu havde over to tredjedele af boldbesiddelsen og alle mand på Arsenals banehalvdel.

Gæsterne var i sidste ende ikke i stand til at bruge deres overtal til at score endnu et mål, og begge hold havde chancer for at få alle tre point.

Saka blev afvist af Verbruggens udstrakte arme, efter at Raya havde lavet et lignende kunststykke for at afvise Jan Paul van Hecke.

I sidste ende blev det til et point til hver, og begge hold står nu tilbage med to sejre og en uafgjort i deres tre ligakampe inden landskampspausen.

Flashscore Kampens mand: João Pedro (Brighton & Hove Albion)

Få alle vores statistikker fra denne kamp her.