Amerikanere køber Premier League-klubben Everton

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Amerikanere køber Premier League-klubben Everton

Opdateret
Amerikanere køber Premier League-klubben Everton
Amerikanere køber Premier League-klubben EvertonFlashscore
Premier League-klubben Everton er blevet en del af porteføljen hos den amerikanske investeringsfond 777 Partners.

I en erklæring oplyser Everton på sin hjemmeside, at gruppen har købt 94,1 procent af klubben fra den nu tidligere ejer Farhad Moshiri.

777 Partners ejer desuden fodboldklubberne Genoa i Italien, Vasco da Gama i Brasilien, Hertha Berlin i Tyskland, Standard Liege i Belgien, Sevilla i Spanien og Melbourne Victory i Australien.

"Vi er utroligt beærede over at få muligheden for at blive en del af Everton-familien som forvaltere af klubben, og vi anser det som et privilegium at kunne bygge videre på dens stolte arv og værdier", siger Josh Wander, grundlægger af investeringsfonden, til klubbens hjemmeside.

Farhad Moshiri havde været hovedaktionær i klubben siden 2018.

Everton har rodet rundt i bunden af den bedste engelske række de senere år, og den nye sæson ser ikke ud til at blive meget anderledes.

Evertons seneste tal viste et femte år i træk med tab - 44,7 millioner pund for sæsonen 2021/22 - og deres samlede tab i den periode beløber sig til over 430 millioner pund.

I henhold til Premier League-reglerne kan holdene maksimalt tabe 105 millioner pund over tre år, selvom der blev taget særlige hensyn til COVID-19-pandemien.

Everton er også midt i en undersøgelse af påståede overtrædelser af Premier Leagues finansielle fair play-regler, men formand Bill Kenwright sagde i april, at de var overbeviste om, at Merseyside-klubben overholdt alle finansielle regler.

Klubben skal for en uafhængig kommission i næste måned på grund af de påståede overtrædelser.

De har også investeret i at bygge et nyt stadion på Bramley Moore-Dock i Liverpools Vauxhall-område, hvor Moshiri sagde, at det ville koste 760 millioner pund.

Evertons erklæring sagde, at investeringen fra 777 Partners ville styrke klubbens balance og garantere "fuld finansiering" af stadionet.

"Vi er forpligtet til at samarbejde med lokalsamfundet på lang sigt og arbejde på vigtige projekter som udviklingen af Bramley-Moore Dock som et stadion i verdensklasse," tilføjede Wander.

Everton undgik med nød og næppe nedrykning fra den bedste række i hver af de sidste to sæsoner og ligger i øjeblikket på 18. pladsen uden en sejr i fire kampe i denne sæson.

"Det er gennem mine lange diskussioner med 777, at jeg mener, at de er de bedste partnere til at føre vores store klub videre, med alle fordelene ved deres investeringsmodel med flere klubber," sagde Moshiri.

"I dag er et vigtigt næste skridt i den succesfulde udvikling af Everton, og jeg ser frem til at følge med i, hvordan vores klub går fra fremad herfra."

Efter fire kampe står holdet fra Liverpool blot med et enkelt point på kontoen.