Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arteta: Arsenal vil kæmpe sig tilbage i titelræs

AFP
Arteta siger, at Arsenal vil kæmpe sig tilbage i titelræset
Arteta siger, at Arsenal vil kæmpe sig tilbage i titelræsetAnthony Hanc / Shutterstock / Profimedia
Mikel Arteta insisterer på, at skadesramte Arsenal vil kæmpe sig tilbage i Premier League-titelkampen, med indrømmer, at deres manglende mod var den afgørende faktor i søndagens heftige 2-2-kamp mod Liverpool.

Artetas mandskab smed to gange føringen væk, da et brag af et opgør på Emirates Stadium kulminerede med Mohamed Salahs udligning ni minutter før tid.

The Gunners kom foran ved Bukayo Sakas tidlige åbningsmål, og Virgil van Dijks udligning blev fulgt op af Mikel Merinos hovedstødsmål kort før pausen.

Men Arsenal blev hæmmet af skader i anden halvleg til Gabriel Magalhaes og Jurrien Timber, hvilket svækkede et allerede plaget forsvar, der manglede den karantæneramte William Saliba og den skadede Riccardo Calafiori.

De sluttede kampen med en midlertidig bagkæde bestående af midtbanespilleren Thomas Partey på højre back og Ben White, der var flyttet fra højre back til det centrale forsvar.

Jakub Kiwior kom ind fra bænken som midterforsvarer, og teenageren Myles Lewis-Skelly udfyldte pladsen som venstreback.

Liverpool udnyttede Arsenals sårbaremidterforsvar, da Trent Alexander-Arnolds aflevering fangede Lewis-Skelly ude af position, så Darwin Nunez kunne spille den umarkerede Salah fri til udligning.

Salah fejrer
Salah fejrerAFP

Efter ikke at have vundet deres sidste to ligakampe ligger nu Arsenal på tredjepladsen fem point efter Manchester City efter en stime på kun tre sejre i syv topkampe.

Arteta er frustreret over, at Arsenal ikke formåede at omsætte deres dominans i første halvleg til flere mål, og deres dårlige præstation efter pausen bidrog til hans skuffelse.

"Første halvleg var totalt dominerende, og resultatet burde have været større, men uden at give chancer væk lukkede vi to mål ind. Det er det skuffende," sagde Arteta.

"Vi var langt bedre, men der var et par ting, vi ikke gjorde bedre i anden halvleg, og det var derfor, vi ikke vandt. Vi havde ikke modet. Jeg er mere skuffet og frustreret over det."

Arteta indrømmer, at Arsenals defensive krise var en væsentlig faktor for deres krise i anden halvleg.

"Spillere som Mo gør en forskel"

"Jeg er meget stolt af holdet, især med den skadessituation, vi går igennem i øjeblikket, som man ikke kunne forestille sig på forhånd," sagde han.

"Det er, hvad det er. Vi var nødt til at tilpasse os det, og det vil vi fortsætte med."

Arteta var ikke i stand til at give en opdatering på Gabriels og Timbers skadesstatus, men han er sikker på, at Arsenals titeludsigter fortsat er i god gænge.

"Man ønsker ikke at være i den position, man ønsker at være fem point foran. Sådan er fodbold, omstændighederne vil gøre os bedre. Holdet vil det her," sagde han.

Efter at have vundet 11 af sine første 12 kampe, siden han kom til fra Feyenoord som erstatning for Jürgen Klopp i slutningen af sæsonen, var Liverpool-chefen Arne Slot glad for at have bestået en vigtig test af sit holds muligheder i forhold til titlen.

Slot havde nydt godt af et relativt ukompliceret kampprogram indtil de sidste syv dage, hvor Liverpool har slået Chelsea, besejrede Leipzig i Champions League og nægtede at bukke under mod Arsenal.

"At komme bagud to gange mod et meget godt hold og få et point er glædeligt at se. De dominerede os i første halvleg. Vi kom stærkt tilbage i anden halvleg," sagde Slot.

"Kan man få et resultat på en bedre måde end denne? Vi lagde mere energi i det i anden halvleg. De var nødt til at tage et par af deres kvalitetsspillere ud, og måske hjalp det os."

Liverpool på andenpladsen er kun ét point efter City, og Slot håber, at kampen i det nordlige London viser sig at være værdifuld i titelræset.

"Jeg ved, at I godt kan lide at tale om titlen. At se, at vi kan konkurrere med et stærkt hold som Arsenal på deres stadion, er glædeligt," sagde han.

Salah er nu nummer otte sammen med Robbie Fowler på Liverpools liste over alle tiders Premier League-målscorere efter sit 163. mål i turneringen.

Slot hyldede Salahs seneste uvurderlige bidrag til Liverpools sag: "Det er en af de ting, som topspillere har, de dukker op i store kampe. Store klubber som Liverpool og Arsenal har brug for at have disse spillere, der kan gøre en forskel for dig. Det var Mo, der gjorde det i dag."