Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Arteta: Vi har forberedt os på City-kampen siden forsæsonen

Arsenal-manager Mikel Arteta under Atalanta-kampen
Arsenal-manager Mikel Arteta under Atalanta-kampenReuters / Alessandro Garofal
Arsenal afslutter en opslidende uge på udebane med den tredje kamp i træk, når de møder mestrene fra Manchester City i Premier League på søndag, og træner Mikel Arteta (42) siger, at hans hold har forberedt sig på kampen siden forsæsonen.

Efter at have slået Tottenham Hotspur på udebane i et derby i det nordlige London i sidste weekend, fløj Arsenal til Bergamo og fik uafgjort mod Atalanta i Champions League i torsdags. De har dog ikke meget tid til at hvile sig, da City står for tur i weekenden.

Pep Guardiolas hold har vundet titlen foran Arsenal i de seneste to sæsoner, og igen ligger de to klubber nummer et og to i ligaen efter fire kampe, hvor City fører med to points i toppen.

"Vi har forberedt os på det her siden forsæsonen. Vi kendte naturligvis programmet, og vi ved, at det er ekstremt sjældent at spille under disse forhold med tre store udekampe på seks dage," sagde Arteta.

"Men det var, hvad det var, så vi har forberedt os på det, både fysisk, mentalt og taktisk.

"Vi sørger for, at alle er klar til det, for vi får brug for dem, især med de skader, vi havde i landskampspausen."

Toppen af tabellen
Toppen af tabellenFlashscore

Arsenals anfører Martin Ødegaard er fortsat ude med en ankelskade, som han pådrog sig i Norge, og Arteta er usikker på, hvornår midtbanespilleren vender tilbage.

"Vi er nødt til at se udviklingen i den næste uges tid, hvordan anklen reagerer først og fremmest, og så vil staben give mig en opdatering på tidsrammen, og hvor længe han vil være ude," sagde spanieren.

Arteta tilføjede, at der ikke var nogen nye skader efter det uafgjorte resultat mod Atalanta, men at han havde håbet på en ekstra hviledag, efter at City havde spillet uafgjort hjemme mod Inter Milan i onsdags.

"Vi ville have det samme som dem, men det får vi ikke, så vi må tilpasse os og få mest muligt ud af den tid, vi har i dag og i morgen og på kampdagen, så vi kan forberede os på den bedste måde og tage derhen og vinde kampen," sagde han.

City har ikke slået Artetas mandskab i deres seneste tre møder i alle turneringer, og deres seneste sejr kom i april 2023.

Arsenal har også en fantastisk udebanestatistik i 2024, hvor de kun tabte point i 0-0-kampen mod City i sidste sæson, og Arteta sagde, at han forventede en fortættet atmosfære på Etihad Stadium.

"Vi tager til mestrenes hjemmebane, det hold, der efter min mening har været det mest stabile i Premier Leagues historie, ikke kun med hensyn til resultater, men også med hensyn til dominans og stabile toppræstationer," sagde han.

"Dette er udfordringen. Vi er nødt til at tage derhen og bevise, at vi har taget endnu et skridt, og at vi kan konkurrere."

Følg kampen med Flashscore.