Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bekræftet: Jürgen Klopp ny fodboldchef for kontroversielt klub-imperie

Opdateret
Jürgen Klopp slutter sig til RB-imperiet.
Jürgen Klopp slutter sig til RB-imperiet.ČTK / DPA / Bernd Weißbrod
Jürgen Klopp vender tilbage til fodboldscenen med lidt af et brag. Den 57-årige overtager posten som Head of Global Soccer hos Red Bull.

Jürgen Klopp skal tiltræde stillingen den 1. januar 2025 og bliver ansvarlig for koncernens globale fodboldaktiviteter. Det bekræfter både Klopp og Red Bull onsdag.

 Ud over klubberne i Leipzig og Salzburg driver Red Bull også hold i New York, Brasilien og Japan.

"Efter næsten 25 år på sidelinjen kunne jeg ikke være mere begejstret for at blive involveret i et projekt som dette," siger Klopp til koncernens hjemmeside. 

"Rollen har måske ændret sig, men det har min passion for fodbold og de mennesker, der gør spillet til det, det er, ikke."

"Ved at blive en del af Red Bull på globalt plan ønsker jeg at udvikle, forbedre og støtte det utrolige fodboldtalent, vi har til rådighed. Det kan vi gøre på mange måder, lige fra at bruge den eliteviden og erfaring, som Red Bull har, til at lære af andre sportsgrene og andre brancher."

"Sammen kan vi opdage, hvad der er muligt. Jeg ser primært min rolle som mentor for trænerne og ledelsen i Red Bull-klubberne, men i sidste ende er jeg en del af en organisation, der er unik, innovativ og fremadskuende. Som jeg sagde, så kan det ikke blive mere spændende for mig."

Red Bull lod i første omgang en forespørgsel fra tyske medier om emnet stå ubesvaret her til morgen. Ifølge Sky har Klopp dog accepteret en exitklausul, der giver ham mulighed for at træde ud af sin kontrakt for at blive tysk landstræner.

Klopp gik på pension i maj sidste år efter næsten ni succesfulde år i Liverpool FC, efter han tidligere havde været træner for Borussia Dortmund og FSV Mainz 05. Efter at have forladt Liverpool annoncerede en pause fra klubfodbold - i sin nye rolle vil han ikke skulle arbejde for Red Bull fra dag til dag.

Drivkraften bag kuppet for koncernen er Oliver Mintzlaff, som i mange år arbejdede som manager i RB Leipzig og nu er ansvarlig for Red Bulls sportsprojekter.

Oliver Mintzlaff beskriver nyheden som den største udnævnelse i historien om Red Bulls engagement i fodbold.

"Vi er meget stolte af denne enestående og helt sikkert den stærkeste underskrift i Red Bulls fodboldhistorie", siger han. 

"Jürgen Klopp er en af de største og mest indflydelsesrige skikkelser i verdensfodbolden med ekstraordinære evner og karisma. I sin rolle som Head of Soccer vil han være en game changer for vores engagement i international fodbold og dens fortsatte udvikling. Vi håber på værdifulde og afgørende impulser på nøgleområder, der vil gøre klubberne endnu bedre, både kollektivt og individuelt."