Bournemouths blitz i første halvleg sænker Southampton i Premier League-opgør

Bournemouth scorede alle deres tre mål før pausen.
Bournemouth scorede alle deres tre mål før pausen.Graham Hunt/ProSports/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bournemouth vandt mandag aften deres første hjemmesejr i denne sæson i sydkystderbyet, da de smadrede Southampton med 3-1 på Vitality Stadium, hvilket betyder, at Saints fortsat er uden sejr i deres tilbagevenden til den bedste række.

Bournemouth kom ind til kampen i dårlig form efter at have tabt to kampe i træk uden at finde vej til netmaskerne, men The Cherries havde ikke tabt tre kampe i træk til nul siden slutningen af sæsonen 2022-2023, og derfor ville Andoni Iraolas mandskab have været sikker på at afslutte den stime.

De fik også en fantastisk start og kom foran efter bare 17 minutter. Marcus Taverniers hurtige frispark fandt Evanilson, så brasilianeren kunne sende en flot førstegangsafslutning over mål og ind i det nederste hjørne og afslutte sin seks kampe lange ventetid på sit første Cherries-mål.

Gæsternes hoveder så ud til at falde efter målet, og de kom sig aldrig rigtig i det, der hurtigt blev en kedelig første halvleg for Russell Martins mandskab.

Bedømmelse af spillere
Bedømmelse af spillereFlashscore

De blev straffet igen før den halve time, da Antoine Semenyo efter glimrende spil på højre fløj skar ind i banen og fandt Lewis Cook, hvis førstegangsskud blev afvist af Dango Ouattara, inden det endte i det nederste hjørne.

Det blev endnu værre for Saints før pausen, hvor de kom bagud med tre mål, da den sydende Semenyo skrev sit navn på måltavlen og afsluttede et vidunderligt løb med en klinisk afslutning, der fik hjemmeholdets fans til at juble.

Southampton startede dog anden halvleg meget bedre og fik et tidligt mål, da Taylor Harwood-Bellis dirigerede Yukinara Sugawaras indlæg ind i det lange hjørne.

Gæsterne fortsatte dog med at være sårbare bagude, og Evanilson blev afvist af Aaron Ramsdale, da Bournemouth forsøgte at genskabe deres tre-måls forspring.

Iraolas hold begyndte at se farligere ud igen, da kampen nærmede sig sin afslutning, og de var tæt på igen, da Ryan Christie opsnappede en løs bold på kanten af straffesparksfeltet, før han sparkede en helflugter tæt forbi stolpen.

Den fejltagelse kostede dog ikke Bournemouth, som med deres anden sejr i sæsonen rykker op over Brentford og Manchester United. Southampton er fortsat forankret i nedrykningszonen og har nu ikke vundet nogen af deres seneste 10 udekampe i den bedste række.