Brentford slår Chelsea på Stamford Bridge igen-igen-igen

Pochettino på sidelinjen under kampen.
Pochettino på sidelinjen under kampen.AFP
Et genantændt Chelsea-mandskab, der jagtede at komme tilbage på de bedre pladser i tabellen, mødte i den tidlige Premer League-kamp lørdag danskerklubben Brentford. Det kom sidstnævnte bedst ud af, da de trodsede en stor Chelsea-dominans og vandt med 2-0 efter et mål i allersidste minut.

Thomas Frank stillede op med både Mads Roerslev, Christian Nørgaard og Mathias Jensen fra start, mens Mathias Zanka tog plads på bænken.

Det var dog Chelsea, der havde overtaget de første tyve minutter, hvor de spillede med meget højt tempo, hvilket stressede Brentford og gav hjemmeholdet flere, gode muligheder.

Blandt andet testede anfører Conor Gallagher Mark Flekken i Brentfords mål fra distancen, mens Marc Cocurella efterfølgende burde have scoret, da Cole Palmer serverede bolden på et sølvfad for spanieren.

Den chance forspildte han dog direkte på Flekken. Palmer prøvede derefter det samme med Raheem Sterling, men heller ikke han kunne drage fordel af den unge playmakers forarbejde, og sendte bolden højt over målet i stedet.

Unge Palmer dirigerede nok en gang det meste af Chelseas offensiv, der bar præg af at Mauricio Pochettinos taktik efterhånden er godt indarbejdet i holdet.

Stamford Bridge tilhørte i den grad hjemmeholdet, men scoringer måtte tilhængerne stadig vente på. Og på trods af et massivt boldovertag nåede kampen til pause med stillingen 0-0 på tavlen. Det kunne Brentford i den grad være mest tilfredse med.

Billedet fortsatte i anden halvleg, hvor Brentford dog var farlige først. Yoann Wissa sendte et hårdt skud mod Chelsea-målet, hvor Robert Sanchez var vågen.

Og meget mod spillets forløb kom gæsterne så foran, da Bryan Mbeumo sendte et flot indlæg ind i panden på store Ethan Pinnock, der knaldede sit hovedstød forbi Sanchez. Thomas Frank var dermed på vej mod endnu et stort resultat og den tredje sejr i træk på Stamford Bridge.

Pochettino skiftede Reece James og Ian Maatsen på banen i jagten på en scoring eller to, men det havde ikke megen effekt. Tiden løb så småt ud for de blåklædte spillere, og med fem minutter tilbage headede Gallagher bolden tæt forbi stolpen efter et skarpt slået hjørnespark. Farlige var de dog generelt ikke.

Kort efter burde Brentford i stedet være kommet foran i to omgange, men først reddede Sanchez flot efter en lynkontra, og lige efter var Neal Maupay tæt på at fordoble med en skøn afslutning, der gik forbi målet.

I allersidste sekund gik Robert Sanchez frem til et hjørne, men det kom der blot endnu en Brentford-kontra ud af. Den satte Mbeumo  ind i et tomt mål efter en frispilning fra Maupay, og triumfen var dermed total for Thomas Franks mandskab.

Chelsea blev, for at gnide salt i såret, oven i købet overhalet af netop Brentford i tabellen.