Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Chelsea-dansker har bundet sig i syv år: Havde været bange, hvis det var en anden klub

Chelsea-dansker har bundet sig i 7 år: Havde været bange hvis det var en anden klub
Chelsea-dansker har bundet sig i 7 år: Havde været bange hvis det var en anden klubProfimedia
Det kom måske som lidt af et transfer-chok for mange, da rygterne hen over sommeren begyndte at sende den danske U-21 landsholdsmålmand Filip Jörgensen i retning af Chelsea. En klub, som danskeren mener, er en af verdens største, og som har præsenteret Jörgensen for en god plan samt intet mindre end en 7-årig kontrakt. Men kontraktens længde gør ham ikke nervøs for at ende ude i kulden. Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk

Klubben fra den fashionable del af London har haft en hektisk sommer, og alt imens Jörgensen troede, hans fremtid lå hos Villarreal, kom det opkald, der skulle ende med en pakket kuffert og et nyt stempel i passet.

”Jeg fik en opringning fra min agent i sommer, der sagde, at Chelsea var interesserede. Når Chelsea spørger, om man vil skrive en kontrakt, så synes jeg, at man skal gøre det”, lyder det tørt fra Filip Jörgensen til Flashscore.dk.

Den danske målmand med de svenske aner, skiftede dermed en sikker fremtid som førstemålmand i Villarreal, ud med en uvis fremtid på Stamford Bridge. Den 22-årige målmand er dog ikke i tvivl om, at han har valgt rigtigt.

”Der er en god plan for mig, og jeg synes det er et godt skifte i min karriere”, lyder vurderingen.

Netop karriereplanlægningen og det, at der var en udviklingsplan, var noget af det, der tiltrak Filip Jörgensen ved Chelseas pakke. Også Chelseas nye manager, Enzo Maresca, spillede en stor rolle i forhold til valget.

”Mit bagland og jeg havde en god snak med klubben, inden vi skrev under. Jeg er føler helt sikkert, at Enzo Maresca er den rette manager for mig”.

Maresca har tidligere nydt godt af danske målmænd under sit ophold i Leicester, og Jörgensen mener også, at han som spillertype passer godt ind i Marescas planer og ønsker for målmandsposten.

”Den måde, han gerne vil have sine målmænd til at spille på, passer til mine evner. Han vil gerne have offensivt tænkende målmænd, der er gode med fødderne, og det kan han godt lide ved mig”.

Spilletid i overensstemmelse med planen

Lidt over 182 mio. kroner skiftede hænder, da Jörgensen underskrev sin kontrakt med London-klubben. En kontrakt, der gælder helt frem til sommeren 2031. En manøvre, der ikke er sjælden for Todd Boehly og Chelsea, men den lange bindingsperiode afskrækkede ikke Jörgensen .

”Jeg er ikke bange for at binde mig syv år, når det er med en klub som Chelsea. Havde det været andre klubber, så havde jeg måske været det”.

Chelsea har en lang tradition af verdensklassemålmænd. Især belgieren Thibault Courtois og tjekkiske Petr Cech springer i øjnene, når man ser på listen over Chelsea-keepere gennem tiden.

Den nuværende liste over målmænd er ikke navnemæssigt i samme kaliber. Udover Filip Jörgensen , så er tre andre målmand en del af førsteholdstruppen, hvis webmasteren på klubbens hjemmeside altså har kunnet følge med i den hurtigt roterende transfer-karrussel i Chelsea.

Spanske Robert Sanchez, engelske Marcus Bettinelli og den 21-årige Lucas Bergström fra Finland er Jörgensens konkurrenter. Spilletiden har indtil videre været fordelt mellem Jörgensen og Sanchez, hvor danskeren har fået spilletiden i Europa, mens Sanchez har spillet de tre Premier League kampe der er spillet. 

Det er helt i overensstemmelse med planen, lyder det fra Jörgensen .

”Lige nu har de sagt at jeg spiller i Europa, men det kan altid gå stærkt i fodbold. Der er også stor forskel på LaLiga og Premier League, og det kræver noget tilvænning, men det er ikke noget, som jeg stresser over”.

Omvendt skal der ikke herske nogen tvivl om, at Jörgensen har sigtekornet indstillet på at blive førstemålmand. Det var han i Spanien, men Jörgensen anerkender, at Chelsea er et skridt op i den sammenhæng.

”Chelsea er en af de største klubber i verden. Så kan det godt være, jeg ikke er førstemålmand lige nu, men det håber jeg snart at kunne blive”, kommer det fra danskeren.

Trods flodbølge af transfers: "Chelsea er et helt normalt hold"

Der har været gang i svingdøren på træningsanlægget Cobham, der ligger i den sydvestlige udkant af London. 13 spillere er kommet ind, mens 18 spillere har forladt klubben, foruden dem, der er sendt afsted på lån.

Alligevel har der, grundet tidligere transfervinduers tilsvarende mange indkøb, floreret mange sjove opslag på sociale medier om Chelsea-truppens størrelse.

”Manageren har allerede svaret på det. Vi har 22-23 spillere til træning, så det er helt normalt. Jeg har nok set alle de memes, men vi er et helt normalt hold”, lyder det med et skævt smil fra den danske målmand.

Filip Jörgensen er for tiden samlet med det danske U-21 landshold, der skal spille to kampe mod Island og Tjekkiet i jagten på at kvalificere sig til EM i 2025.

Den tidligere landstræner for A-landsholdet, Kasper Hjumand, har tidligere udtalt sig positivt om Jörgensen, men trods en skade til Frederik Rønnow har der været stille på Jörgensens telefon.

”Jeg har ikke hørt noget fra A-landsholdet, og heller ikke i forbindelse med efterudtagelsen”, siger Jörgensen.

Rønnow, der vogter målet i Union Berlin Berlin, måtte melde forfald til A-landsholdet med en skade, og i hans sted blev Peter Vindahl fra Sparta Prag udtaget.