Chelsea henter tre point mod Crystal Palace i endnu en kamp med VAR i fokus

Chelsea henter tre point mod Crystal Palace i endnu en kamp med VAR i fokusPhoto by Glyn KIRK / AFP
Chelsea tog alle tre point mod Joakim Andersen og Crystal Palace, da holdet vandt med 2-1 over bysbørnene fra den sydlige side af Themsen. VAR kom igen i spil, da det afgørende mål blev sat ind på et straffespark, der først blev tildelt efter VAR gennemsyn. Matchvinder blev Noni Madueke med sit første Premier League mål, der sikrede sig den 13. sejr i træk over Palace.

Palace har haft det svært mod de blå i de senere år, men det kunne man ikke se på den måde, Roy Hodgsons mænd indledte kampen i det vestlige London.

The Eagles pressede godt, mens de spillede bolden rundt med selvtillid, og de kunne have bragt sig foran, da Eberechi Ezes frispark sejlede lige forbi højre stolpe.

Dette var Chelseas yngste PL-startopstilling nogensinde med en gennemsnitsalder på 23 år og 21 dage, og de markerede denne milepæl med et vidunderligt mål efter et kvarter.

Malo Gusto kickstartede angrebet med en fantastisk vending på midtbanen og driblede ned mod venstre side, hvor han på glimrende vis spillede Mykhailo Mudryk fri til en fremragende førstegangsafslutning.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

Christopher Nkunku havde også en produktiv første halvleg, men han brændte på det skammeligste sin afslutning fra tæt hold på Nicolas Jacksons aflevering. Franskmanden var involveret i begivenhederne igen lidt senere med en fantastisk bold på tværs af feltet til Gusto, som igen spillede Ian Maatsen fri til skud.

Men på trods af Chelseas hårde arbejde blev de udspillet af en mand, der i vid udstrækning sættes i forbindelse med et sommerskifte til Stamford Bridge. Michael Olise bragte balance i regnskabet med en ubesværet, nærmest arrogant afslutning, hvor han med brystet tog Jordan Ayews fremragende aflevering ned og smadrede et venstrebensskud ind bag Dorde Petrovic i første halvlegs overtid.

Pendulet i denne spændende kamp svingede tilbage til Palace, da Eze var tæt på med endnu en dødbold, før Jean-Philippe Mateta vendte rundt med Benoît Badiashile på højreflanken og måtte se sit efterfølgende skud reddet af Petrović.

Mauricio Pochettino må have været frustreret over sit holds forholdsvis sløve præstation i anden halvleg, men Jackson burde have genoprettet deres føring i en en-mod-en med Dean Henderson og skød ved siden af med målet åbent.

Det så dog ud, som om Jackson fik rettet op på den forfærdelige fejl med en klinisk førstegangsafslutning på Thiago Silvas indlæg, men VAR annullerede målet for offside og det opsummerede hans frustrerende Blues-karriere til dato.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Palaces hårde arbejde i anden halvleg så dog ud til at være forgæves, da dommer Michael Salisbury blev kaldt over til skærmen ved siden af banen og pegede på pletten, efter at Eze havde nedlagt indskiftede Madueke i feltet.

Madueke trådte frem og sendte roligt Henderson den forkerte vej, mens en mærkbar følelse af lettelse indfandt sig på Stamford Bridge.

Straffesparket viste sig at være afgørende og efterlader Pochettinos hold på 10. pladsen i tabellen, mens The Eagles måtte indkassere deres 13. nederlag i træk i alle turneringer mod Chelsea.

I mellemtiden er statistikkerne ikke kun positive for The Blues, som nu har lukket 59 PL-mål ind i 2023 - det højeste antal i ligaens historie.