Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Citys problemer uden for banen giver rivalerne håb i kampen om Premier League-titlen

Kan dette være Man Citys sidste sæson med Pep Guardiola ved roret?
Kan dette være Man Citys sidste sæson med Pep Guardiola ved roret?AFP
Manchester Citys greb om Premier League-titlen er nået op på fire år uden fortilfælde, men usikkerheder uden for banen omgiver de engelske mestre forud for den nye sæson.

Pep Guardiola har gjort Manchester City til den dominerende kraft i engelsk fodbold med seks Premier League-titler i de seneste syv sæsoner.

Guardiola er dog på vej ind i det sidste år af sin kontrakt, og City-bossen har ikke givet nogen garantier for, at han vil forlænge sit ophold på Etihad Stadium til et årti.

"Ni år i dag i den samme klub er en evighed," sagde Guardiola under pre-season. "Jeg vil være sikker på, at det er den rigtige beslutning. Ikke bare for mig, men for klubben og for spillerne."

Endnu en sky hænger over Citys jagt på et titelforsvar, idet den længe ventede høring om 115 Premier League-anklager for påståede overtrædelser af de finansielle regler forventes at finde sted inden årets udgang.

City har på det kraftigste nægtet enhver forseelse i forbindelse med anklagerne, hvoraf nogle går helt tilbage til 2009. Men hvis de bliver fundet skyldige, kan de blive udsat for alvorlige sanktioner.

Everton og Nottingham Forest fik fratrukket point i sidste sæson for at have overtrådt reglerne om profit og bæredygtighed (PSR), og Leicester står til at få lignende konsekvenser i denne sæson.

Behovet for at overholde disse regler og en sommer med både EM og Copa America har fået skylden for en usædvanlig langsom start på transfervinduet fra Premier League-klubbernes side.

City har kun hentet den brasilianske kantspiller Savinho, mens de har solgt Julian Alvarez til Atletico Madrid.

Arsenal den kommende styrke?

Arsenal ser ud til at være den bedst placerede udfordrer til at tage Citys krone efter at være blevet nummer to i de seneste to sæsoner.

De 89 point, som Mikel Artetas tropper samlede i sidste sæson, er kun overgået i The Gunners' historie af "Invincibles", som vandt Arsenals seneste Premier League-titel i 2003/04.

Den italienske forsvarsspiller Riccardo Calafiori er Arsenals hidtil eneste store signing og styrker det, der var ligaens bedste forsvar i sidste sæson.

Artetas trup var den tredjeyngste i ligaen i sidste sæson og indeholder en række stjerner som William Saliba, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli, som endnu ikke har nået deres bedste alder.

"Jeg ser Arsenal spille på samme niveau som i sidste sæson," sagde Guardiola. "De er i hopla. Hvert år ser det ud til, at de bliver bedre og bedre."

Liverpool var tæt på City og Arsenal i størstedelen af sidste sæson, inden et formdyk kostede dem titelchancen i slutfasen.

Arne Slot har fået den skræmmende opgave at erstatte den karismatiske Jürgen Klopp, som vandt Premier League og Champions League i sin tid i Liverpool.

Den tidligere Feyenoord-boss har brug for en stærk start for at sikre, at der ikke er problemer efter Klopps afgang, og de solide sejre i træningskampene over Arsenal, Manchester United og Sevilla er et skridt i den rigtige retning.

"Vi vil begge gerne have, at fansene kommer ind på stadion og ser et hold, der spiller med en masse energi, og som spiller god fodbold", sagde Slot om lighederne mellem hans og Klopps spillestil.

Manchester Uniteds manager Erik ten Hag har fået lov til at beholde sit job efter deres dårligste Premier League-placering nogensinde. (En ottendeplads).

Ten Hag beholdt sit job takket være den overraskende sejr i FA Cup-finalen mod Manchester City i sidste sæson.

Den hollandske chef er blevet støttet af Uniteds medejer Jim Ratcliffe, og signingen af Leny Yoro - som misser de første tre måneder af sæsonen på grund af en skade - og Joshua Zirkzee forventes at blive fulgt op af et køb af Bayern Münchens forsvarsspillere Matthijs de Ligt og Noussair Mazraoui.

Men United står over for hård konkurrence i forsøget på at komme tilbage i Champions League.

Chelsea har også fået ny mand i spidsen, efter at Enzo Maresca har erstattet Mauricio Pochettino, som forlod Stamford Bridge efter blot én sæson.

Men Maresca arver en kaotisk situation med mere end 50 spillere på kontrakt i Chelsea efter endnu et vindue med frie midler til at hente unge talenter fra hele verden.

Newcastle og Tottenham forventer at forbedre sig efter at have misset top fire i sidste sæson, mens Aston Villa har forstærket sig forud for deres første Champions League-kampagne siden 1982-83.

I den anden ende af tabellen håber Ipswich, Leicester og Southampton at undgå samme skæbne som de tre oprykkere i sidste sæson, der alle rykkede ned med det samme igen.

Ipswich er tilbage i den bedste række for første gang i 22 år og står over for en ilddåb på hjemmebane mod Liverpool i åbningsweekenden.