Dansk kaptajn er blandt de syv mest undervurderede Premier League-spillere lige nu

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk kaptajn er blandt de syv mest undervurderede Premier League-spillere lige nu

Christian Nørgaard går forrest i Brentford
Christian Nørgaard går forrest i BrentfordPeter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix
Mens stjernerne fra Premier Leagues topklubber ofte tager overskrifterne, er engelsk fodbold mere end bare superstjernerne fra Manchester City, Liverpool og Arsenal.

Selvfølgelig er der dine kriminelt undervurderede, men stadig bredt anerkendte stjerner som den finurlige Bernardo Silva, oplæggerkongen James Ward-Prowse eller den imponerende Lewis Dunk, men vi ville gerne dykke lidt dybere ned, for at hylde nogle få som fuldt ud fortjener at blive hyldet.

Ved hjælp af Flashscores ratingdata, der går tilbage til starten af Premier League-sæsonen 2023/24, har vi taget et kig på nogle af de mest undervurderede spillere indtil videre i denne sæson:

Ezri Konsa (Aston Villa)

Mens spillere som Emiliano Martinez, Douglas Luiz og Ollie Watkins har taget meget af rosen for Unai Emerys genfødsel af Aston Villa, bør der gøres meget ud af det defensive arbejde, som især englænderen Ezri Konsa har lagt for dagen.

Pau Torres og Lucas Digne har en tendens til at stjæle rampelyset lidt mere i Villa-bagkæden, men den 26-årige er en dominerende tilstedeværelse, vinder luftdueller og bidrager i høj grad til sit holds stærke defensive udtryk.

Ezri Konsa minutter
Ezri Konsa minutterOpta by Stats Perform / AFP

Han er en pålidelig løsning og har spillet 1670 minutter for sin klub i denne sæson, hvilket er mere end nogen anden markspiller i Premier League. Gareth Southgate bør holde et vågent øje med ham op til EM.

James Garner (Everton)

Den engelske U21-spiller James Garner har udviklet sig stille og roligt i denne sæson, hvor han har spillet 17 gange i ligaen (allerede en kamp mere end sidste år) og har et gennemsnit på 7,1 i vores rating.

Den 22-årige førte listerne over tacklinger under Englands succes i U21-turneringen i sommers, og har siden da fundet sig godt til rette som førstevalg i Premier League.

James Garner statistik
James Garner statistikFlashscore

Everton har lidt af en gylden generation af unge i øjeblikket, og mens spillere som Jarrad Branthwaite og Nathan Patterson tager overskrifterne, bør man ikke overse Garners bidrag til kampene.

Dwight McNeil (Everton)

Den tidligere Burnley-spiller Dwight McNeil gennemgår lige nu noget af en renæssance under Sean Dyche - en manager, der tydeligvis forstår at udnytte den relativt ukendte angriber.

McNeil er næsten et symbol for Evertons kamp med deres pointtab, og han kender alt for godt til behovet for at kæmpe for overlevelse og anerkendelse fra Burnley-tiden. Hans præstationer i de seneste uger har været afgørende for Evertons genfødsel fra fortvivlelsens dyb, efter de fik fratrukket 10 points.

Dwight McNeil fra Everton fejrer sin scoring for Everton.
Dwight McNeil fra Everton fejrer sin scoring for Everton.AFP

Han har haft et gennemsnit på meget respektable 7,3 i sine 15 ligakampe, og har scoret to vigtige mål og lavet tre assists undervejs.

Pascal Gross(Brighton)

Pascal Gross er tilsyneladende altid en kandidat til denne slags lister, og han viser endnu en gang bemærkelsesværdig vigtighed for Brighton.

Efter at have stået i baggrunden for den mere glamourøse, Alexis Mac Allister i de seneste par sæsoner, har tyskeren igen i denne sæson bidraget med mål og assists, og han har nettet tre gange og lagt op til yderligere seks i 16 Premier League-optrædener.

Crystal Palaces danske forsvarsspiller nr. 16 Joachim Andersen (V) kæmper med Brightons tyske midtbanespiller nr. 13 Pascal Gross.
Crystal Palaces danske forsvarsspiller nr. 16 Joachim Andersen (V) kæmper med Brightons tyske midtbanespiller nr. 13 Pascal Gross.AFP

Han har fået en gennemsnitlig rating på 7,4 i den periode - en af de højeste i ligaen.

Gross er igen en fantasy-fodbold favorit, men han går stadig stille og roligt til værks uden den store ståhej.

Ethan Pinnock (Brentford)

Ethan Pinnock er nok den mest undervurderede spiller på denne liste - han er et absolut monster for Thomas Franks Brentford-hold.

Mens the Bees svinger i form i øjeblikket, er Pinnock en virkelig konstant spiller, og kan i øjeblikket prale af i alt 107 vellykkede clearinger - mere end nogen anden spiller i Premier League.

Ethan Pinnock clearinger
Ethan Pinnock clearingerOpta by Stats Perform / AFP

Jamaicaneren har en gennemsnitlig rating på 7,2 for sine 17 optrædener.

Christian Nørgaard (Brentford)

En anden af Brentfords mindre fashionable, men yderst effektive stjerner er danske Christian Nørgaard.

Den tidligere Brøndbyspiller, og nuværende landsholdsspiller, har været hos the Bees siden Championship-tiden, og sætter sjældent en fod forkert, når der er brug for ham, og han går forrest med et godt eksempel som en værdig klubkaptajn.

Christian Norgaard tacklinger
Christian Norgaard tacklingerOpta by Stats Perform / AFP

Det er interessant, at den 29-årige sjældent er genstand for transferinteresse fra andre steder, især når man ser på statistikkerne: Nørgaard er nummer fem i sæsonens tacklingsstatistik i Premier League - foran nogle meget store navne - og har gennemført 48 tacklinger i sine 16 optrædener, bidraget med et mål og en assist og har et gennemsnit på 7,1.

Pedro Neto (Wolves)

Selvom Pedro Neto har været skadet siden starten af november, ligger han i skrivende stund stadig øverst på assistlisten i denne sæson.

Pedro Neto assisterer
Pedro Neto assistererOpta by Stats Perform / AFP

Den portugisiske angriber har lagt op til syv mål i blot 10 kampe i denne sæson i Premier League - det samme som Mohamed Salah og Kieran Trippier, som begge har spillet størstedelen af kampene for henholdsvis Liverpool og Newcastle.

Mens Wolves klarer sig relativt godt under Gary O'Neil, er der ingen tvivl om, at de tæller dagene, indtil Neto vender tilbage til grønsværen.