Effektive Arsenal hævner sig med sejr i Birmingham

Effektive Arsenal hævner sig med sejr i BirminghamAFP
Aston Villa havde Arsenal på krogen, men tabte 0-2 efter mål af Leandro Trossard og Thomas Partey.

Arsenal fik lørdag hævn for sine to meget kostbare nederlag til Aston Villa i sidste sæsons Premier League.

KampstatistikOpta by Stats Perform

På mål af den offensive indskifter Leandro Trossard og midtbanespilleren Thomas Partey i anden halveg vandt Mikel Artetas tropper 2-0 på Villa Park.

Sejren betyder, at Arsenal ligesom Manchester City og Brighton har åbnet sæsonen med to sejre ud af to mulige.

Aston Villa har de tre point fra sin sejr over West Ham i premieren, men kunne sagtens have haft flere, hvis skarpheden havde været større lørdag aften.

Hjemmeholdet havde især i starten af anden halvleg Arsenal på krogen, men fik ikke kapital af sine bedste perioder og endte dermed uden point.

Arsenal bød først ind i opgøret, men Villa-keeper Emiliano Martinez klarede Bukayo Sakas nærgående forsøg efter godt et kvarters spil.

Ti minutter senere fik Ollie Watkins en gigantisk mulighed efter sjældent skidt forsvarsspil af Arsenal, men angriberen missede helt målrammen.

Kort inde i anden halvleg brændte det for alvor på foran Arsenals mål.

Midtbanespilleren Amadou Onanas afslutning sejlede over David Raya og tog overliggeren, inden den spanske keeper med en refleksredning fornemt tog sig af Watkins' forsøg på riposten.

Indskiftede Jhon Duran var tæt på for Villa igen efter 66 minutter, men i stedet for 1-0 kom gæsterne foran øjeblikket senere efter et sandt mønsterangreb.

Martin Ødegaard stak bolden dybt. Saka nåede den akkurat på baglinjen og smed den i feltet, hvor den efter en kikset clearing havnede hos en meget resolut Trossard.

Ti minutter senere fik Villa endnu en mavepuster. Igen var Saka arkitekt, og denne gang var det Partey, som fra kanten af feltet fandt en vej forbi Martinez.