Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EKSKLUSIVT: David Bentley hylder Artetas arbejde inden North London Derby

David Bentley i aktion for Spurs mod Arsenal i 2009
David Bentley i aktion for Spurs mod Arsenal i 2009Profimedia
David Bentley var knap nok teenager, da han kom ind i Arsenals ungdomssystem, og en af de mange spillere, han så komme igennem, var brasilianeren Edu Gaspar.

Edu er nu sportsdirektør i klubben, og Bentley er imponeret over det arbejde, som hans tidligere holdkammerat sammen med manager Mikel Arteta har gjort for The Gunners.

"Jeg tror, han forstår værdierne i Arsenal Football Club og kvaliteten af de spillere, de har brug for at hente. Arteta og Edu har opbygget et godt forhold.

"Hvis man ser dokumentaren (All or Nothing: Arsenal, red), kan man se, hvordan de driver klubben. Jeg synes, at forvandlingen er fantastisk, og det har engageret fansene igen," siger Bentley, da han sætter sig ned med Tribal Football til en eksklusiv snak forud for weekendens North London-derby.

"Mange Arsenal-fans var blevet uengagerede før Arteta/Edu-"regeringsperioden". De var afkoblet fra klubben, fodbolden og hele det indbyrdes forhold. Man har brug for det forhold mellem klubben og fansene, man har brug for, at alle er engagerede og nyder det. Det handler ikke altid kun om at vinde trofæer. "

"Hvis man skaber det miljø, som de har gjort, så engagerer holdet fansene, og man får et større sammenhold omkring fodboldklubben. Det synes jeg, de har gjort rigtig godt," fortsætter Bentley, som også er imponeret over præstationerne på banen.

"Taktisk synes jeg, at Arteta er rigtig god, og det er tydeligt, at kvaliteten af spillet er blevet forbedret, og at alle arbejder sammen og præsterer godt. De er sjoveat se på, og taktisk er de meget gode. Det er kun Manchester City, der forhindrer dem i at opnå det, de burde," siger Bentley og peger på den åbenlyse stopklods, der har forhindret Arsenal i at have to Premier League-titler at vise frem fra de seneste to sæsoner.

Arsenal har en hård række kampe foran sig
Arsenal har en hård række kampe foran sigFlashscore

Som en vigtig brik i det nuværende Arsenal-puslespil har Bukayo Saka været konstant til stede i de to sæsoner, og som tidligere fløjspiller nyder Bentley at følge den engelske landsholdsspiller.

"Jeg synes, han har startet sæsonen rigtig godt. Han har fået et godt, stabilt spillemiljø, som han selv har talt om. Når han spiller med gode spillere, som han gør, får han lov til at udfolde sig, og han kan nå et andet niveau. Han er virkelig stærk på bolden i forhold til sin størrelse, han spiller for holdet, han er uselvisk, men han har også det der slutprodukt. Han producerer virkelig, det er ikke kun talent, han producerer faktisk mål og assists, og han vil kun blive bedre."

"Hver gang han bliver interviewet, virker han bare rigtigt sød, han er et menneske, og det er en god ting. Jeg synes, det er noget, Arsenal gør rigtig godt med at give deres unge spillere en platform. Man hører ikke meget uden for banen," siger Bentley med rette, for tiden, hvor 'Lord Bendtner' og lignende blev taget med bukserne nede, synes for længst at være forbi.

Apropos at nyde London, så er Bentley selv sjældent bleg for at nyde livet, og han gjorde det gerne sammen med Nwankwo Kanu, en anden tidligere holdkammerat i Arsenal.

"Der kan man tale om en person med stor appetit på livet," siger Bentley med et stort smil, da vi kommer ind på den tidligere African Footballer of the Year, som var "utrolig" til træning, fortæller Bentley.

"Han var den stærkeste mand nogensinde. Han var utrolig i den måde, han arbejdede med sin krop på. Han var ikke muskuløs, men han var høj. Han tabte bare ikke bolden; det var umuligt at få den fra ham. Han var en fantastisk, fantastisk fyr, altid smilende og gav en fantastisk energi at have omkring holdet."

På spørgsmålet om, hvorvidt han holder med Arsenal eller Tottenham, foretrækker Bentley at undvige.

"Det kommer an på, hvem der spørger", siger han med endnu et af de afvæbnende smil fra den tidligere professionelle, som tilhører den sjældne gruppe af spillere, der faktisk har spillet for både Arsenal og Tottenham. Han forbliver diplomatisk, men giver alligevel sin mening til kende om sæsonens første Nordlondon-derby.

"På papiret burde Arsenal vinde kampen. De har vundet tre af de seneste fire møder, og det sidste endte uafgjort."

"De smed point mod Brighton, og med det, de prøver at opnå, og den måde, Manchester er startet på, tror jeg, at man har brug for at se en reaktion fra dem."

"Men de har et par skader, og man kan aldrig se bort fra Tottenham på hjemmebane foran deres egne fans, og det er trods alt et Nordlondon-derby."

Seneste indbyrdes opgør
Seneste indbyrdes opgørFlashscore

Følg North London-derbyet her.