Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eksklusivt: Rene Meulensteen ser ikke Højlund og Zirkzee spille samtidigt for United

Højlund og Zirkzee kommer ikke til at spille sammen, mener den tidligere Brøndby-træner.
Højlund og Zirkzee kommer ikke til at spille sammen, mener den tidligere Brøndby-træner.PATRICK T. FALLON/AFP
Han spillede sin sidste ligakamp i februar, tog til EM, spillede finalen og er nu ude med en skade igen. Hans oplagte afløser sad ude hele sidste sæson og forventes først tilbage i oktober. Skal Manchester United vente på, at Luke Shaw og Tyrell Malacia endelig bliver klar, eller skal de investere i en ny spiller til venstre side?

"Luke Shaw er et presserende emne, for da han spillede for United, og han var i form, var han tydeligvis en af de bedste spillere. Så jeg kan godt forstå diskussionerne omkring ham, men jeg vil spørge: "Hvornår kan vi forvente at have ham tilbage, og når vi får ham tilbage, hvad er så chancerne for, at han bliver en skadesfri spiller," siger den tidligere Brøndby-træner og Manchester United-assistenttræner René Meulensteen til Tribalfootball og Flashscore i et interview om den aktuelle situation på Old Trafford.

"Hvis han er ude i tre måneder, er man nødt til at reagere på det. De hentede (Noussair) Mazraoui, som kun kan spille til højre, så Dalot er gået over til venstre, men han er tydeligvis en højrebenet spiller. Vi har ikke den medicinske indsigt, der skal til for at komme med en fair vurdering af Luke Shaw eller Malacia, men det er absolut bekymrende, at begge har været ude i et stykke tid nu."

Mens ledelsen i Manchester United indtil videre har valgt at lade venstre side være i fred, er de tilsyneladende tæt på at hente midtbanespilleren Manuel Ugarte ind fra PSG. En god idé, mener Meulensteen.

"Det er et område på banen, som United er nødt til at gøre noget ved. De rum, de efterlod på midten af banen, var et af de største problemer sidste år, og du kan ikke løse det, hvis du spiller med Casemiro. Du har brug for løbevillige ben, du har brug for energi. Casemiro kan stadig lave en god aflevering og dukke op i feltet. Han kommer altid til afslutninger, selv om han ikke er den højeste, men hans positionering og timing er meget, meget god."

"Ulempen er, at han ikke har rækkevidden. Han har ikke benene til at dække de store afstande. Hverken han eller Kobbie Mainoo har disciplinen til bare at sidde i benene på modstanderen, og de vil gerne have en som Ugarte til at skærme de forreste og bagerste fire. Han er lidt mere ihærdig og har gode ben."

Selv om Meulensteen ser behovet for en stærkere defensiv midtbanespiller, mener han, at United faktisk allerede har en spiller i truppen, der kan udfylde den rolle.

"Det overrasker mig lidt, at Erik Ten Hag ikke har prøvet Lisandro Martinez derinde. Måske på grund af skader i bagkæden, og han har selvfølgelig selv været skadet, men han kunne være en spiller til den position. Han er meget god og rolig på bolden. Han er en rigtig god forsvarsspiller. Han er meget ihærdig. Han kunne sagtens skærme af foran bagkæden. Han kan endda falde ned i bagkæden, når det er nødvendigt."

Ikke desto mindre ser Meulensteen Ugarte som en spiller, der kan forbedre United på netop den position.

"Han bringer den disciplin og den energi, der skal til for at dække de områder af banen. Bare vinde bolden tilbage og fordele den, du ved? Han er defensivt stærk, og det er alt, hvad de har brug for. Men det er altid et spørgsmål om, hvor hurtigt spillerne falder til. Der er så mange spillere, der er kommet til Premier League, hvor det af en eller anden grund aldrig er blevet en succes."

En ny spiller, som gjorde en øjeblikkelig forskel, var Joshua Zirkzee, som kom ind fra bænken og scorede sejrsmålet mod Fulham. Han er en spiller, som Meulensteen har meget til overs for, og han forventer, at Zirkzees fremkomst vil begrænse Rasmus Højlunds spilletid.

"De kan danne et partnerskab, men det vil aldrig ske, for sådan som Ten Hag spiller, er der aldrig plads til en anden angriber. Jeg synes, at Zirkzee har mere i sit spil end Højlund, fordi jeg synes, at han også er god til at binde spillet sammen. Han er meget god med fødderne og er en god spiller med ryggen til målet. Men han er også en stærk dreng, en stor dreng, så han har en god tilstedeværelse."

"Det bliver interessant at se, hvad Erik ten Hag gør fremadrettet, for jeg synes ikke, at Mason Mount er en rigtig nummer 9. Du vil altid ende med at have en midlertidig 9'er, uanset om du sætter Bruno Fernandes, Mount eller Marcus Rashford der. Men Zirkzee er en nummer 9, og jeg tror, det ville passe United lidt bedre at starte med ham der."