Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Engelsk ekspert: Højlund lever slet ikke op til forventninger, men det er ikke hans skyld

Svend Bertil Frandsen
Opdateret
Engelsk ekspert: Højlund lever slet ikke op til forventninger, men det er ikke hans skyld
Engelsk ekspert: Højlund lever slet ikke op til forventninger, men det er ikke hans skyldHannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Den engelske skribent Mark Ogden fra ESPN Soccernet skriver, at Rasmus Højlund ikke scorer nogen mål for Manchester United, men at det ikke er hans skyld.

Hidtil i denne sæson har United-manager Erik ten Hag sat sin lid til Marcus Rashford og Antony som kantspillere, men ingen af ​​dem har vist tegn på at kunne læse Højlunds løb eller endda udvise en vilje til at gøre det.

"Rashford, som kun er noteret for ét mål og én assist i ligaen hele sæsonen afslutter som ofte selv i stedet for at fodre danskeren og det har skabt frutrationer", skriver Ogden.

I 10 ligakampe har Rashford kun skabt fire store chancer og leveret 13 afleveringer på tværs og har derfor bestemt ikke leveret den service, som Højlund har brug for for at kunne finde nettet.

Endnu værre er statistikken for Antony, som er uden assists, blot har skabt to store chancer og kun har leveret afleveringer på tværs mod danskeren i otte kampe. 

Men selv om Højlund med rette kan hævde, at han er blevet udsultet fra kanterne, så er det ikke til at komme udenom, at han også har spildt gode chancer, påpeger Ogden også.

Ifølge data fra Premier League har han spildt seks store chancer på trods af at han kun har haft 11 skud hele sæsonen. Men kun fire af de 11 endte med at ramme målet.

"Så efter 572 minutters Premier League-aktion er Højlunds statistikker bekymrende uimponerende og risikerer at tære på hans selvtillid. Han har stadig et stykke vej tilbage for at matche Diego Forlans måltørke på 23 Premier League-kampe, men for en spiller, der var ca. 20 millioner pund dyrere end Citys Erling Braut Haaland må og skal han snart på måltavlen", skriver Ogden.

Det kan han passende komme onsdag aften, når han i Uniteds farver møder sin gamle klub, FC København.