Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Erik ten Hag fyret i Manchester United: Hollandsk bomber overtager midlertidigt

Søren Jakobsen
Erik ten Hag må forlade trænersædet på Old Trafford.
Erik ten Hag må forlade trænersædet på Old Trafford.Glyn KIRK / AFP
Den hollandske træner er fortid i den engelske storklub, og Christian Eriksen og Rasmus Højlund skal derfor have en ny chef på bænken.

"Erik ten Hag har forladt sin stilling som manager for Manchester Uniteds førstehold", kan læses i pressemeddelelsen offentliggjort af den engelske klub mandag eftermiddag på deres officielle hjemmeside.

Den hollandske træners fremtid havde længe været genstand for spekulation i, men sejren mod Brentford (2-1) i forrige runde i Premier League udsatte en beslutning, der havde syntes uundgåelig siden sæsonstart.

Efter den kamp spillede Manchester United uafgjort (1-1) på Fenerbahçe i Europa League og tabte til West Ham (2-1). Ydermere var det søndagens nederlag, der motiverede klubbens ledelses beslutning om at afslutte kontrakten med Erik ten Hag.

Ifølge The Athletic vil Ruud van Nistelrooy, klubbens tidligere topangriber, varetage rollen på midlertidig basis, med henblik på onsdagens kamp mod Leicester i den engelske Liga Cup.

ten Hag fik ellers fornyet sin kontrakt hen over sommeren, men det, der har været Manchester Uniteds dårligste sæsonstart i Premier League nogensinde, har givetvist været den primære årsag til, at hollænderen nu har fået udstukket en fyreseddel.

Klubben har tabt fire ud af de første nu kampe og endnu ikke hentet en sejr i Europa League. Ligeledes var deres placering som nummer otte i sidste sæson også den dårligste, klubben har opnået i Premier League.