Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Everton købes af Roma-ejere i milliardhandel: Afventer myndighedernes godkendelse

Everton ser ud til nok engang at måtte kæmpe for overlevelse i den bedste engelske række.
Everton ser ud til nok engang at måtte kæmpe for overlevelse i den bedste engelske række.David Blunsden/Actionplus/Profimedia
Friedkin Group har indgået en aftale med Blue Heaven Holdings om vilkårene for salget af Farhad Moshiris aktiemajoritet i Everton. Det oplyser Premier League-klubben mandag.

Meddelelsen kommer to måneder efter, at Friedkin Group ellers havde opgivet planerne om at købe en majoritetsandel i Merseyside-klubben efter at have fået en periode med eksklusivitet. Gruppen, der ejer størstedelen af Roma, var i eksklusive forhandlinger om at købe en andel af Everton, efter at en overtagelsesaftale med de potentielle ejere 777 Partners var gået i vasken.

"Vi er glade for at have indgået en aftale om at blive forvaltere af denne ikoniske fodboldklub," siger en talsmand for Friedkin Group i en udtalelse.

"Vi fokuserer på at sikre de nødvendige godkendelser for at gennemføre transaktionen. Vi ser frem til at give klubben stabilitet og dele vores vision for dens fremtid, herunder færdiggørelsen af det nye Everton Stadium på Bramley-Moore Dock."

Handlen er betinget af myndighedernes godkendelse, herunder fra Premier League, fodboldforbundet og Financial Conduct Authority, tilføjer klubben.

Sidste år sagde den Miami-baserede investeringsfond 777 Partners, at den havde underskrevet en aftale med den britisk-iranske milliardær Moshiri om at købe hans 94,1 procent af aktierne i klubben i en handel, der angiveligt var næsten fem milliarder danske kroner værd.

Moshiri, en tidligere Arsenal-aktionær, købte først en andel på 49,9 procent i Everton i 2016. I januar 2022 øgede han sin andel til 94,1 procent med en kapitalindsprøjtning på cirka 895 millioner danske kroner.

Overtagelsen forventedes oprindeligt at være afsluttet ved udgangen af 2023. Det blev dog forsinket, da 777 Partners angiveligt kæmpede for at opfylde de nødvendige betingelser, som Premier League havde opstillet for at gennemføre købet, før det faldt til jorden i juni, da overtagelsesaftalen udløb.

Everton flirtede med nedrykning i sidste sæson efter at have fået fratrukket point to gange for at overtræde Premier Leagues regler for rentabilitet og bæredygtighed (PSR).

Men de sluttede på 15. pladsen efter at have vundet fem af deres sidste otte kampe og dermed sikret deres status i den bedste række. De ligger nu næstsidst i tabellen med et point efter fem kampe.