Fra Tonali og Toney til Cantona og Di Canio: Ti berømte fodboldkarantæner
Den 55 millioner pund-dyre italiener Sandro Tonali vil nu være ude resten af sæsonen for Newcastle, som skal forsøge at lappe hullet i deres trup i en sæson, hvor de skal kæmpe med i Champions League og i Premier League.
Den 23-årige midtbanespiller skal ud over ti måneders karantæne også gennemgå et otte måneders rehabiliteringsprogram som en del af en aftale med FIGC, ifølge chefen Gabriele Gravina.
Det er selvfølgelig ikke første gang, at en højt profileret spiller i engelsk fodbold har fået en lang karantæne.
Flashscore har lavet en liste med ti chokerende og berygtede eksempler på store navne, der er blevet udelukket i længere perioder fra fodbolden.
Ivan Toney
Det seneste eksempel på en langvarig karantæne før Tonali er den engelske Brentford-angriber Ivan Toney.
Under påfaldende lignende omstændigheder som italieneren blev Toney udelukket i otte måneder tilbage i maj efter at have indrømmet 232 overtrædelser af fodboldforbundets bettingregler.
Det var et hårdt slag for spilleren, klubben og landet, da den store angriber var i glimrende målform på det tidspunkt.
Toney blev udelukket indtil 16. januar 2024 og fik desuden en bøde på 50.000 pund. I første omgang måtte han ikke engang deltage i træningen, men de regler er dog blevet ændret, og angriberen har været involveret i Thomas Franks hold på træningsbanen siden.
Forbuddet fik også Englands landstræner Gareth Southgate til at foreslå en anden tilgang til spillere med afhængighedsproblemer i fremtiden. Han mener, at et støttenetværk ville være mere nyttigt end en karantæne.
Rio Ferdinand
Den legendariske England- og Manchester United-stopper blev på chokerende vis udelukket i otte måneder i 2004, efter at han ikke gennemførte en tilfældig dopingtest i september 2003, hvor han var blevet udvalgt til at afgive en prøve til UK Sports dopingofficials på Uniteds træningsanlæg.
Ferdinand - uden tvivl et af de største engelske talenter på det tidspunkt - fastholdt sin uskyld under hele undersøgelsen.
I sidste ende fik han ikke medhold i sin appel, og stjernestopperen gik derfor glip af Englands EM-slutrunde i 2004.
Aleksandar Mitrovic
Under en FA Cup-kamp for Fulham i sidste sæson mod Manchester United mistede den ofte kontroversielle og hidsige serbiske angriber besindelsen over for dommer Chris Kavanagh, som han skubbede til og herefter fik et rødt kort.
Det gav ham automatisk tre kampes karantæne, men karantænen blev forlænget til otte kampe efter en anklage om voldelig og upassende opførsel fra FA.
Angriberen indrømmede yderligere to forseelser for at have brugt et sprog, der var "upassende, fornærmende og truende", hvilket indbragte ham en bøde på 75.000 pund. Mitrovic appellerede anklagen for voldelig opførsel, med uden held, og han måtte sidde over i en række vigtige kampe for sin klub.
Eric Cantona
I et vanvittigt øjeblik, der af mange ses som et ikonisk Premier League-øjeblik, sparkede franskmanden Eric Cantona vildt ud efter en modstanderfan på tribunen på Selhurst Park, efter at han allerede havde fået et rødt kort for Manchester United mod Crystal Palace i 1995.
Da King Eric var på vej ned ad sidelinjen, hånede den pågældende fan angiveligt det franske ikon nok til at få ham til at hoppe over en reklamebande og sende et akrobatisk "kung-fu-spark" i ansigtet på ham.
Det resulterede i en af de mest berygtede retssager om en fodboldspiller i engelsk fodbolds historie.
Selv om Cantona appellerede dommen, blev han suspenderet fra fodbold i ni måneder af FA. Han blev også beordret til at udføre 120 timers samfundstjeneste og undgik med nød og næppe en fængselsstraf for overfald.
Roy Keane
Manchester United-anfører Roy Keane blev suspenderet i fem kampe i 2002 efter chokerende afsløringer i sin første selvbiografi, hvor ireren indrømmede, at han bevidst havde forsøgt at skade Manchester Citys Alf Inge Haaland i en kamp i april 2001.
Keane beskrev det således i sin bog: "Jeg havde ventet næsten 180 minutter på Alfie, tre år, hvis man ser på det på en anden måde. Jeg havde ventet længe nok. Jeg ramte ham hårdt. Bolden var der (tror jeg). Tag den."
Det var nok til, at FA rejste to anklager om at bringe spillet i miskredit, hvilket resulterede i den forlængede karantæne plus en rekordstor bøde på 150.000 pund.
I en anden selvbiografi, der blev udgivet i 2014, trak Keane sine voldsomme påstande noget tilbage og sagde: "Jeg ville have ram på ham og lade ham vide, hvad der foregik. Jeg ville gøre ham fortræd og stå over ham og sige: 'Tag den, din c***."
"Det fortryder jeg ikke. Men jeg havde ikke noget ønske om at skade ham. Det var action, det var fodbold."
Paolo Di Canio
Sheffield Wednesdays Paolo Di Canio - som huskes for sine mange gådefulde optrædener i engelsk fodbold - er nok mest kendt for sit skub til dommeren Paul Alcock under sit holds hjemmekamp mod Arsenal i 1998.
Den iltre italiener var temmelig fornærmet over en beslutning fra dommeren, som resulterede i, at han gav ham et solidt skub.
Di Canio fik direkte rødt og efterfølgende 11 kampes karantæne og en bøde på 10.000 pund.
Joey Barton
Joey Barton har aldrig været fremmed for kontroverser, og hans længste karantæne kom i april 2017, efter at den daværende Burnley-spiller indrømmede en anklage for betting-relateret forseelse i forbindelse med hele 1.260 væddemål på fodboldkampe mellem 2006-2016, herunder nogle, som han faktisk havde deltaget i.
Han fik i første omgang 18 måneders karantæne fra fodbold, men efter en vellykket appel blev dommen forkortet til fem måneder.
Men vi må ikke glemme, at englænderen også har været involveret i adskillige episoder, der har resulteret i en periode uden for banen, herunder (men ikke helt begrænset til) et overfald på Manchester City-holdkammeraten Ousmane Dabo på træningsbanen i 2007 (som efterlod Dabo bevidstløs og med en løsnet nethinde).
For det fik Barton fire måneders betinget fængsel og en anklage for voldelig opførsel af FA. Han fik seks kampes karantæne.
Han fik også 12 kampes karantæne for sine forseelser, da han spillede for QPR i den sidste kamp i 2011/12-sæsonen mod Manchester City - mest berømt for Sergio Agueros sene sejrsmål - hvor han efter at have fået rødt kort for at give Carlos Tevez en albue i ansigtet sparkede Aguero i ryggen og forsøgte at nikke Vincent Kompany en skalle på vej ud af banen.
Adrian Mutu
En af de første store signings under den nye Roman Abramovich-æra i Chelsea, den rumænske angriber Adrian Mutu, indrømmede at have brugt kokain efter en positiv dopingtest i 2004.
Den 25-årige blev senere udelukket fra al fodbold i syv måneder og sagsøgt af Chelsea, som anklagede ham for kontraktbrud.
Selvom han appellerede, tabte Mutu til sidst retssagen og blev tvunget til at betale klubben over 14 millioner pund i erstatning.
Han underskrev efterfølgende en femårig kontrakt med Juventus, som ikke havde så meget imod hans plettede omdømme.
Abel Xavier
Den portugisiske landsholdsspiller Abel Xavier blev den første Premier League-spiller nogensinde, der blev fundet skyldig i at have brugt præstationsfremmende stoffer i sin tid i Middlesbrough i 2005.
Den tidligere Everton-, Liverpool- og Roma-forsvarer blev fundet skyldig i at have taget anabolske steroider og udelukket i 18 måneder af FA, selvom det senere blev reduceret til kun et år.
Mark Bosnich
En anden Chelsea-spiller, der kom i problemer for kokainbrug, var den australske målmand Mark Bosnich, der i 2003 dumpede en dopingtest.
FA gav den tidligere Manchester United-keeper ni måneders karantæne, og han fik kort tid efter ophævet sin kontrakt med klubben i det vestlige London, selvom Bosnich til en vis grad fastholdt sin uskyld: "Ja, jeg tog stoffer, men først da min karriere var forbi. Jeg fortryder ikke noget. Jeg skylder fodbolden absolut ingenting," sagde han.
Han trak sig tilbage kort tid efter, og det siges, at han røg længere ud i sit misbrug, før han gjorde comeback omkring fem år senere i sit hjemland.