Højdramatisk deler på Tottenham Hotspur Stadium mellem Spurs og United:Se højdepunkter

Son sætter scoringen til 2-2 ind bag David de Gea.
Son sætter scoringen til 2-2 ind bag David de Gea.AFP
Tottenham var på jagt efter at genvinde lidt af æren efter nedsablingen mod Newcastle samt den første sejr over Manchester United i tre år, da The Reds torsdag aften var på besøg på Tottenham Hotspur Stadium. Men de spillede to halvlege, der var som nat og dag, og resultatet var to mål til begge hold, fordelt på første og anden halvleg, hvoraf Tottenham dominerede den sidste.

Mål og Highlights: Se Tottenham sikre remis efter flot comeback i Mason-debut mod Manchester United

Seneste gang, Tottenham slog United, var til gengæld med 6-1 på Old Trafford i 2020. Her scorede Harry Kane og Heung-Min Son begge to gange, og de var begge med fra start igen.

Det var også Pierre Emile Højbjerg, og dermed lå et dansk opgør på midten i kortene, da Christian Eriksen også stillede for gæsterne.

Fraser Forster var i mål for værterne i stedet for muskelskadede Hugo Lloris.

Der blev lagt fra land i højt tempo fra begge sider under en silende regn, og tacklingerne sang fra start. Og allerede efter fem minutter faldt første scoring, da Jadon Sancho modtog bolden fra Marcus Rashford i venstre side. Han trak fikst ind i banen og trak bolden over i det fjerne hjørne uden for Fraser Forsters rækkevidde.

Dermed en tidlig gravkammerstemning på det ellers så livlige stadion. Dog ikke i away-enden. Efter 13 minutter fik Richarlison en udmærket chance, som han dog sendte lige på David de Gea.

Fem minutter senere var det utroligt tæt på 2-0. Forster blev for anden gang passeret af Sancho, men bolden blev reddet af Ivan Perisic på stregen.

Tottenham forsøgte at strikke flere former for angreb sammen, men United stod dygtigt imod. Samtidig havde de meget nemmere ved at spille sig uden om Spurs-forsvaret, hvilket skabte flere, farlige situationer.

Således måtte Forster blandt andet parere et lumsk langskud fra Bruno Fernandes.

Pludselig bed værterne dog fra sig. Efter deres første hjørne i kampen steg Perisic igen til vejrs med et tårnende hovedstød, og de Gea måtte hive en af sine store redninger ud af posen for at forhindre en udligning.

Med fem minutter tilbage af første halvleg måtte en Forster på overarbejde i to gange afværge giftige forsøg fra Rashford, der virkede sulten. Eriksen, der trak i trådene på Uniteds midt, fik også sendt et frispark fra en lovende position over mål. Et frispark, der i øvrigt blev begået af Højbjerg, der fik fortjent gult.

Efter minutter fik Rashford stillet sin sult. På en lang pasning frem i banen trak han mod sin yndlingsposition til venstre i feltet og tordnede den ind bag Forster. Tottenham kunne dermed gå både våde og deprimerede til pause.

Tottenham vendte skuden totalt i anden omgang

Efter pausen lagde Spurs godt ud, og fremtvang et par hjørnespark. Efter det ene sendte Perisic bolden lige over overliggeren på endnu et hovedstød.

De fortsatte med at have boldbesiddelse, men stadig også med at have svært ved at skabe chancer. Ti minutter inden i anden halvleg reducerede de så alligevel.

Pedro Porro lavede et helt brilliant mål, da han på en retur vippede bolden op med venstrefoden og derefter flugtede den op i nærmeste hjørne. Så var det game on.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

Lige efter var United så igen ved at komme to foran, da Fernandes tørrede hele Spurs-forsvaret, og alene med Forster tæskede bolden på overliggeren. Returen headede Wan-Bissaka mod mål, men igen kom Forster flyvende og forhindrede en ny scoring.

Man kunne knap få pusten, og efter en time flugtede Højbjerg en retur snært forbi United -målet. Og kampen levede i høj grad, og især Tottenham.

Efter 65 minutter fik Sin en gylden chance for at udligne, da Højbjerg intelligent lod et indlæg fra Kane passere til sydkoreaneren, der helt forfejlede sin afslutning alene med de Gea.

Nu var Spurs for alvor i gang, især antændt af den indskiftede Dejan Kulusevski, og få øjeblikke senere brændte Eric Dier en næsten lige så stor chance, da den store mand i fri position headede helt forbi målet.

Det gik nu heller ikke stille for sig i den anden ende, hvor Forster endnu engang måtte afværge et hårdt forsøg fra en truende Bruno.

Men efter 80 minutter faldt der så en fortjent udligning. Harry Kane serverede endnu en gang bolden for Sin fra højre side, og denne gang svigtede han ikke.

Tottenham havde nu kampen noget uventet i deres hænder efter en ringe første halvleg.

Men trods endnu flere chancer i begge ender mod slutninge af kampen, hvor United desperat søgte endnu en føring, endte det 2-2, og Spurs fik dermed delvist sat en stopper for deres nedtur, mens United fik et kæp i hjulet i forhold til CL-pladserne, hvor rivalerne fra Newcastle nu trækker fra efter en 4-1 sejr på Goodison over Everton.