Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Interview med Priske: Om at bryde Sparta Prags lange tørke og duellere med Jürgen Klopp

Priske åbner blandt andet op om muligheden for at møde Jürgen Klopp
Priske åbner blandt andet op om muligheden for at møde Jürgen KloppAction Plus
Brian Priske, der lige har vundet to ligatitler i træk med Sparta Prag, førte Feyenoord til sejr mod PSV i Johan Cruyff Shield i søndags. Tribalfootball.com har fanget danskeren til et længere interview.

Med sejren over PSV Eindhoven kunne Priske føje endnu trofæ til en liste af triumfer, der indbefatter mesterskaber og pokaltriumfer med Sparta Prag og også et mesterskab med FC Midtjylland. Som 47-årig har Priske vist sig at være en af de mest talentfulde unge trænere i Europa, og få dage før han tog jobbet i Feyenoord, satte danskeren sig ned med Tribalfootball.com, som er en del af Flashscore.dk for at diskutere sin karriere fra spiller til træner.

 

Brian, før vi taler om din trænerkarriere var du også gennem en længere periode i udlandet som spiller. Hvordan gavnede det dig?

"Mit første udlandsophold var i Genk, og jeg nød det meget i mange henseender, ikke kun fodboldmæssigt, men også personligt, fordi min familie og jeg havde det godt der. Vores søn blev født der, folk i lokalsamfundet var meget gode og søde ved os, og jeg havde en god følelse af at være en del af et godt hold og en god klub.

"Så jeg nævner Genk som et af de steder, hvor jeg nød at spille og være. Og hvis jeg ser tilbage på min spilletid i Premier League, så var det selvfølgelig en fantastisk oplevelse for mig set fra et fodboldperspektiv.

"Mine to sæsoner i Brügge var vanskelige på nogle punkter, fordi jeg spillede mange kampe, men jeg præsterede ikke på det niveau, jeg forventede af mig selv, så Brügge var et af de steder, hvor jeg kæmpede lidt mere som spiller og også som person."

 

Hvad kan du fortælle os om Portsmouth og din tid i Premier League?

"Som jeg allerede har sagt, var Premier League en fantastisk oplevelse for mig, og det var et godt år for mig på mange måder, selv om der var en periode i januar og februar, hvor jeg ikke spillede så meget, men i sidste ende endte jeg med at spille omkring 30 kampe i den sæson, og jeg præsterede på et godt niveau.

"Uden for banen var min familie også meget glad, vi nød tiden der og nød livet. Det var en fantastisk oplevelse for mig at kunne konkurrere i verdens bedste liga og være en del af et godt hold."

 

Din manager i Portsmouth var selvfølgelig Harry Redknapp...

"Du skal huske, at det er næsten 18 år siden, så det var en anden tid. De britiske trænere arbejdede på en anden måde, end jeg var vant til, da jeg kom fra det europæiske kontinent, men som sagt var det kulturen i England, hvordan vi trænede, og hvordan vi forberedte tingene.

"Der er ingen tvivl om, at Harry med alt det, han har opnået, er en af de største managere i England, så det var en anderledes oplevelse på mange måder, både positivt og negativt. Med enhver manager er der ting, du kan lide, og ting, du ikke kan lide, men i sidste ende fik vi vendt tingene med Harry, og vi endte med at overleve i Premier League, hvilket var afgørende for klubben på det tidspunkt.

"Så i sidste ende kan jeg sige, at det var en stor oplevelse for mig at arbejde med en af de største engelske managers."

 

Inden for fem år efter den tid i Portsmouth tog du dine første skridt som træner...

"Ja, det var selvfølgelig en fantastisk start på min karriere. Jeg var heldig at komme ind i trænerstaben i Midtjylland og blive assistent der. Det var det perfekte sted at starte min karriere som træner, der var en masse muligheder for at lære og udvikle sig, og det var mit fundament, der blev skabt i Midtjylland. Jeg havde også en god sæson i FC København, som var en helt anden klub, men også god for min udvikling som træner, og efter mit ophold der var jeg mere bevidst om, hvad jeg gerne ville."

 

Hvor vigtig var muligheden i Royal Antwerpen for dig?

"Jeg kendte selvfølgelig lidt til fodbolden der fra min tid som spiller, og jeg vidste, at det var en svær liga med rigtig gode spillere og også mange stærke spillere i ligaen. Så jeg vidste, at ligaen var rigtig god, og jeg er taknemmelig for den chance, jeg fik i Antwerpen, selv om det kun var for et år.

"Det var en stor oplevelse at komme ind under huden på faget som træner, jeg er stadig ung i nogle henseender som træner, for det er kun min femte sæson som cheftræner, så jeg er taknemmelig for at have fået chancen for at træne i udlandet. I min tid der kvalificerede vi os til Europa, vi kvalificerede os til Champions League-playoff, havde nogle gode kampe, og i sidste ende besluttede præsidenten, at det kun var det ene år. Men det var endnu en god erfaring for mig at tage med, og det er jeg taknemmelig for."

 

Og så gik det hele op i en højere enhed med Sparta...

"Det har været to fantastiske sæsoner, det er en fantastisk klub med masser af gode mennesker og en rigtig god ledelse. Jeg havde et rigtig godt samarbejde med dem, især med (Tomas) Rosicky, klubben har i årevis været den største i landet, vi havde en fantastisk fanskare, og vores fans var utrolige i de her to år for os. Samarbejdet og forståelsen på tværs af hele klubben bliver bedre og bedre, og vi var i stand til at vende tingene, også med B-holdet og akademiet.

"Jeg er virkelig glad og stolt over at have været en del af denne fantastiske klub."

 

Fortæl os om den første titel og om at bryde den ni år lange tørke ...

"Det var et stort øjeblik at løfte trofæet for alle, især for de tjekkiske folk og spillere, der er her i klubben. For os udlændinge følte vi, at det var en stor smerte for dem, at de ikke var blevet mestre i mange år, og i det øjeblik, vi løftede trofæet, græd en masse voksne mænd og kvinder, så det var et stort øjeblik. For os udenlandske trænere er det selvfølgelig en stor ting at komme til en ny liga og blive mestre.

"Nøgleordet for mig for denne succes var teamwork, uden at arbejde sammen som klub, som en gruppe, ville vi aldrig have opnået dette. Det var en fantastisk holdfølelse fra første sekund til mesterskabet, og hele klubben stod sammen og gjorde det muligt at vinde denne liga."

 

Og I havde en fantastisk sæson i Europa, som virkelig satte Sparta tilbage på landkortet.

"Ja, det har været en utrolig sæson i Europa, den startede lidt hårdt, da vi røg ud af Champions League, og derefter har det været en fantastisk rejse, og vi spillede nogle gode kampe mod Betis, Rangers, vi vandt mod Galatasaray og spillede også nogle hårde kampe mod Liverpool. Den europæiske kampagne var fantastisk for os, og drengene spillede nogle fremragende kampe med vores spillestil, hver gang vi spillede hjemme, og vores fans var fantastiske og spillede en vigtig rolle i vores succes i Europa."

 

Hvordan synes du, det var at spille mod Jürgen Klopp og Liverpool?

"Jeg synes, at det var en stor inspiration at se, hvordan Liverpool spillede, de var fænomenale og viste, at der er stor forskel på det Premier League-niveau, som Liverpool har, og det niveau som Sparta Prag har. De havde et andet tempo i spillet, det var fantastisk at se, hvordan de spillede de to kampe mod os.

"Og samtidig havde jeg en fornemmelse, da vi spillede på hjemmebane, at vi havde en chance for at konkurrere mod dem i nogle aspekter, men den individuelle kvalitet var for stor.

"Men jeg synes, det var en god oplevelse at se, hvad der skal til for at spille i den bedste liga."