Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiener kan være den manglende brik i Arsenals jagt på PL-titel

Riccardo Calafiori imponerede for Italien ved EM
Riccardo Calafiori imponerede for Italien ved EMProfimedia
Arsenal slog flere rekorder i jagten på deres første Premier League-titel i 20 år i sidste sæson, og det tyder på, at de kun behøver mindre ændringer for at gå hele vejen denne gang.

The Gunners satte klubrekord for flest Premier League-sejre i en sæson og flest Premier League-mål i en sæson, mens de kun i deres titelvindende år 2003-04 fik flere point, men Manchester City kunne alligevel ikke trues.

Arsenal-træner Mikel Arteta, der er tidligere assistent for City-boss Pep Guardiola, ved, at hans hold stadig skal nå et niveau bedre for at bryde sin tidligere arbejdsgivers dominans, selv om de er blevet nummer to efter Manchester-klubben i de seneste to sæsoner.

"Jeg tror, at budskabet er klart - vi har brug for mere fra alle. Mere fra alle, inklusive mig," sagde Arteta i sidste måned.

"Jeg er nødt til at hæve standarden, jeg er nødt til at bringe noget, jeg ikke har bragt endnu. Individuelt og kollektivt. Jo mere vi gør det, jo bedre bliver chancen for at vinde Premier League."

På trods af, at de havde det bedste forsvar i den bedste række i sidste sæson, var venstre back et problem, og Arsenal handlede hurtigt for at forstærke det område på transfermarkedet ved at hente italienske Riccardo Calafiori fra Bologna.

Calafiori, der finder sig godt til rette i det centrale forsvar eller på backen, var et af de sjældne lyspunkter for et skuffende italiensk hold ved EM i Tyskland, og han har evnerne til at fuldende en formidabel Gunners-bagkæde.

Længere fremme har der været krav om, at Arteta skulle hente en ny angriber for at give den tyske landsholdsspiller Kai Havertz og Gabriel Jesus, der igen har fundet formen, lidt ekstra støtte .

Arteta er dog blevet opmuntret af det, han har set fra Jesus i pre-season, efter en skadesplaget sæson i sidste sæson, hvor brasilianeren kun startede 17 ligakampe.

"MIn første følelse, da jeg så ham efter at have talt med ham i slutningen af sæsonen, var, at han var noget anderledes," sagde Arteta efter Arsenals sejr over Bayer Leverkusen i en venskabskamp i onsdags.

"Jeg kunne mærke det. Hans energi var anderledes, den måde, han ser ud på, er anderledes, den måde, han bevæger sig på, er anderledes. Han går virkelig efter det."

Håbet er, at Jesus' tidligere klub, City ikke er i stand til at holde det ubarmhjertige niveau, de nåede i løbet af deres hidtil usete fire titelvindende sæsoner i træk.

Men Arsenal ved at selv små fejltrin kan være forskellen mellem titlen og lige ved og næsten.