Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Joachim Andersen er klar til næste skridt: "Jeg vil tilbage i Champions League"

Opdateret
Joachim Andersen nyder sin fornemme sæsonstart
Joachim Andersen nyder sin fornemme sæsonstartLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Joachim Andersen osede af overskud, da han tog imod spørgsmål fra den danske presse ved landsholdets samling i Helsingør inden de kommende EM-kvailifikationskampe.

Efter en fin sæsonstart på klubholdet har der da også været store personlige roser til Andersen. Men han vil ikke høre om, at klubben har spillet over niveau, selvom de lidt overraskende ligger som nummer ni i Premier League

”Jeg synes ikke, at vi har overpræsteret. Vi går efter at ligge i top 10, og jeg tror, at hvis vi ikke havde haft alle de skader, vi har døjet med, så havde vi ligget endnu bedre,” lyder det fra Andersen.

Personligt har den danske midtstopper også trådt i karakter. Flere gange er han blevet kåret som kampens spiller af Flashscore, og Crystal Palace lukker generelt ikke mange mål ind.

”Min start har været rigtig god. Det er min fjerde sæson i Premier League, og jeg lærer ligaen bedre og bedre at kende. Oven i det har jeg lavet to mål, og det er noget, jeg gerne har villet bygge på mit spil,” siger Joachim Andersen, der også indrømmer, at han har set sit flotte halvflugtermål mod Manchester United flere gange.

”Klubben har også lagt det op nogle gange på sociale medier. Det er fedt!”.

Crystal Palace er nummer 9 i PL
Crystal Palace er nummer 9 i PLFlashscore

Netop kampen i Manchester fylder meget hos Andersen for tiden, da han ikke erindrer at han før er blevet matchvinder.

”Det er godt at vinde alle andre steder, men United er jo et stort hold. Det bedste var dog næsten, at jeg spillede direkte overfor Rasmus Højlund i den kamp,” siger Andersen.

På hans klubhold, Crystal Palace, er trænersædet igen besat af den 76-årige Roy Hodgson, der tidligere var ved roret fra 2017-21. Og den tidligere FC København-træner har en stor del af æren for, at det for nuværende går så godt i Palace, mener han.

”Han er jo en hyggelig fyr. Han er god til at skabe en god stemning og til at give sine spillere selvtillid. Han giver mere frihed end under Patrick Vieira, især rent offensivt. Han har sine principper, men når vi har bolden, så har vi frihed. Så kan vi altid evaluere på tingene bagefter.”

Som konsekvens af den store stoppers stærke udvikling måtte landstræner Kasper Hjulmand foretage et hårdt valg mellem ham og landsholdsanfører Simon Kjær til den seneste kamp mod Finland. Den duel faldt ud til Andersens fordel, der imidlertid kan genkende meget af sig selv i Simon Kjær.

”Jeg har et supergodt forhold til Simon. Vi har lidt den samme historie. Jeg så op til ham i mine yngre dage, hvilket selvfølgelig gør det lidt specielt. Vi hjælper hinanden."

Andersens seneste sæsoner
Andersens seneste sæsonerFlashscore

Rygterne om Joakim Andersens fremtid har også svirret. Eksempelvis har hovedrige Newcastle været nævnt flere gange, og stopperen indrømmer da også, at han er klar til at tage et skridt op.

”Jeg vil gerne tage det skridt, men det er jo bare ikke kun op til mig. Jeg har spillet tre gode sæsoner nu i Palace, så jeg prøver at gøre mit, men det er ikke noget jeg bruger så meget krudt på. Jeg har en stor rolle på holdet, og det er jeg glad for”, vurderer Andersen, der dog også anerkender, at som 27-årig skal der også snart til at ske noget, hvis drømmen om en storklub skal indfries.

Det er især manglen på en ting, der præger Andersens fodboldliv. Og det er noget, han har prøvet før.

”Champions League er altid fedt. Jeg prøvede det med Lyon, og fik smag for det. Det er det fedeste”, kommer det fra stopperen, hvis kontrakt med Crystal Palace udløber i sommeren 2026.

Danmark spiller mod Kazakhstan på lørdag klokken 20.45.