Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kan Christopher Nkunku løse Pochettinos første Chelsea-udfordring?

Christopher Nkunku har været en vigtig spiller for RB Leipzig, siden han kom til klubben fra PSG.
Christopher Nkunku har været en vigtig spiller for RB Leipzig, siden han kom til klubben fra PSG.Reuters
Chelsea annoncerede Christopher Nkunku (25) fra RB Leipzig som deres nyeste signing tirsdag, og mange Blues-fans håber, at han kan hjælpe med at ændre holdets formue foran mål i næste sæson.

Skiftet fandt sted, efter at the Blues blev enige om en forhåndskontrakt med den 25-årige i slutningen af sidste år, før de siden hen udløste frikøbsklausulen på 52 millioner pund i franskmandens kontrakt. Nu er det officielt, og mange er spændte på at se, hvordan den højt vurderede angriber klarer sig i Premier League i næste sæson.

Det er dog endnu ikke klart, hvordan the Blues vil bruge deres nye aktiv. I løbet af sin karriere har han spillet på næsten alle offensive positioner på banen; på kanten, som nummer 10 og på det seneste som angriber. Det giver Chelsea masser af muligheder.

Alligevel mangler de ikke muligheder på den sidste tredjedel med spillere som Christian PulisicNoni MaduekeRaheem Sterling og Mykhailo Mudryk i deres rækker. I stedet mangler de en ægte nummer ni.

Mange mener, at det er en stor grund til, at holdet fra Vestlondon så så sløve ud på den sidste tredjedel i store perioder i sidste sæson, hvilket også fremgår af det faktum, at kun fem Premier League-hold scorede færre mål end deres i alt 38 - på trods af en solid expected goal (xG) total på 49,5.

Det var Kai Havertz , der primært førte an i deres angreb i denne sæson. Tyskeren har dog sjældent set komfortabel ud i den centrale rolle og har ikke formået at levere nogen form for konsistens, når han har spillet den. Han ser nu ud til at forlade Stamford Bridge til sommer, hvor Arsenal har øget interessen.

At finde en ny centerforward er derfor en prioritet for Chelsea. Men det er ikke en nem opgave, da interessen for Villarreals Nicolas Jackson (22) indtil videre har vist sig at være frugtesløs.

På papiret løserNkunku ikke dette problem. Han brød igennem hos Paris Saint-Germain som kantspiller og fortsatte med at trives i dybere angrebsroller efter sit skifte til Leipzig i 2019.

Interessant nok blev hans rolle i Leipzig dog justeret i løbet af 2021/22-sæsonen af chefen Domenico Tedesco, som begyndte at bruge ham som angriber.

Teseco blev belønnet for det, da Nkunku scorede 35 mål i alle turneringer i den sæson og efterfølgende blev kåret til sæsonens spiller i Bundesligaen. Marco Rose erstattede Tedesco tidligt i 2022/23-sæsonen og fortsatte med at bruge ham på en lignende måde.

På Red Bull Arena spillede Nkunku normalt som en af de to forreste. Men Mauricio Pochettino - som tager over i Chelsea i næste måned - foretrækker at spille med kun én centerforward.

Da der i øjeblikket ikke er nogen oplagt kandidat i Chelsea til at påtage sig den rolle, og da det er svært at få aftaler i hus, kan Nkunku meget vel blive manden, som den argentinske træner beder om at lede sit angreb, og baseret på hans underliggende tal er det en beslutning, der ser ud til at give mening.

En ledbåndsskade i knæet, som han pådrog sig i november, betød, at han kun var med i fire kampe fra november til april, hvilket påvirkede hans evne til at score mål på samme måde, som han gjorde i sæsonen før.

Han formåede dog stadig at afslutte sæsonen med at registrere flere skud i Bundesligaen end nogen anden RB Leipzig-spiller (70) på vej til at score imponerende 23 mål plus ni assists i alle turneringer.

Derudover var hans Bundesliga xG for de sidste to sæsoner, hvor han hovedsageligt spillede som angriber, 30,5, men det lykkedes ham at score 36 mål i den periode, hvilket giver ham en overpræstation på 5,5.

Det understreger hans effektivitet i afslutningerne, og til sammenligning har Havertz kun scoret 19 Premier League-mål med en xG på 25,8 i løbet af sine tre sæsoner i Chelsea - det er en underpræstation på 6,8.

Hvis Pochettino vælger en formation med kun én angriber, vil Nkunkus evne til at drible ubesværet, sprinte mod forsvarsspillerne med fart og skabe målchancer for andre gøre ham til en ideel mulighed for at spille en støttende rolle i det system.

Men i Leipzig illustrerede han også, at han effektivt kunne lede et angreb og omsætte chancer regelmæssigt. Mens klubben fortsætter med at arbejde på en mere langsigtet løsning, kan Nkunkus umiddelbare primære opgave derfor være at gøre det samme i Chelsea i den nye sæson.