Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lampard inden London-derby: Chelsea kan lære af Arsenal

I fem indbyrdes møder er det kun lykkedes Frank Lampard at slå Mikel Arteta en enkelt gang. Det var helt tilbage i december 2019.
I fem indbyrdes møder er det kun lykkedes Frank Lampard at slå Mikel Arteta en enkelt gang. Det var helt tilbage i december 2019.Profimedia
Arsenals succes i Premier League kan blive en vigtig læring for Chelseas forsøg på at genopbygge holdet efter en skuffende sæson.

Sådan siger den midlertidige manager for Chelsea, Frank Lampard, på et pressemøde mandag forud for tirsdagens London-opgør.

De to hold tørner sammen på Emirates Stadium tirsdag aften, og der er vigtige point på spil.

Lampard peger på, at den tid og tillid Arsenals træner, Mikel Arteta, har fået, kan blive et vigtigt redskab i Chelseas kamp for at rette op på de dårlige resultater.

"Der er en lang proces med hensyn til at komme derhen, hvor vi gerne vil hen. Jeg kan huske, at jeg mødte Mikel i det tidlige stadie," siger Lampard på pressemødet.

"På det tidspunkt blev der stillet spørgsmålstegn ved træneren, spillerne og ejerne. Den proces kan tage to eller tre år. Arsenal er et godt eksempel på, at det er gjort godt," siger han.

Chelseas 0-2-nederlag til Brentford i sidste uge har efterladt klubben som nummer 12 i tabellen.

Og på trods af sine nye amerikanske ejeres enorme kapitalindsprøjtning risikerer Chelsea den muligvis værste sæson siden 1993/94. Her endte klubben som nummer 14.

Efter at have toppet tabellen i det meste af sæsonen gled Arsenal ned som nummer to efter Manchester Citys 2-1-sejr mod Fulham søndag.

City ser nu for mange ud til at være titelfavorit.

Arsenals træner, Mikel Arteta, siger dog, at klubben stadig går benhårdt efter Premier League-titlen.

"Vi har opnået noget, der var svært at opnå, og vi kan stadig nå Premier League-trofæet. Der er fem kampe tilbage, og der kan stadig ske mange ting," siger Arteta.

Tirsdag møder Chelsea et Arsenal-hold, der sluttede uden for top fire i seks sæsoner i træk mellem 2016 og 2022.

Derfor peger Frank Lampard på den betydelige forbedring, Arsenal har oplevet under Mikel Arteta.

Lampard indrømmer også, at Chelseas spillere har "lav selvtillid" på grund af deres dårlige kampform. Men han peger på, at Chelsea skal modvirke deres manglende selvtillid med hårdt arbejde.

"Vi er nødt til at arbejde på præstationsniveauet for at bringe selvtilliden tilbage," siger Lampard forud for kampen mod Arsenal.