Liverpool-bomber overgår Lampard, Rooney og Shearer og sætter Premier League-rekord

Salah var Liverpools stjerne mod Ipswich
Salah var Liverpools stjerne mod Ipswich Profimedia
Mohamed Salahs (32) imponerende anden halvleg i Liverpools 2-0-sejr over Ipswich Town har betydet, at egypteren har sat ny Premier League-rekord.

Efter en målløs første halvleg på Portman Road lagde egypteren op til Diogo Jotas mål til til 1-0 for The Reds, inden han selv fandt vej til netmaskerne da han udplacerede målmand Christian Walton.

Med sin scoring er Salah nu den mest effektive målscorer i første spillerunde af den engelske Premier League-historie med ni mål.

Før lørdagens kamp stod han noteret for otte mål sammen med de engelske fodboldstjerner Frank Lampard, Alan Shearer og Wayne Rooney. I øvrigt var det Salahs kamp nummer 350 for The Reds på tværs af alle turneringer, siden han kom til dem i 2017 fra den italienske Serie A.

Som facit fra en imponerende eftermiddag for Anfield-giganterne stod Salah for tre skud på mål, et indlæg, to nøgleafleveringer, 33 afleveringer og en afleveringsnøjagtighed på 75,8 %.

Defensivt begik den 32-årige tre frispark og kunne prise sig lykkelig for ikke at have fået en advarsel af dommer Tim Robinson.

Takket være dette resultat fortsætter Liverpool deres bemærkelsesværdige stime mod Ipswich. The Reds har aldrig tabt en ligakamp på Portman Road (tre sejre og to uafgjorte), og deres seneste besøg var en 6-0-sejr i februar 2002.

På den anden side oplevede Tractor Boys, at deres imponerende stime sluttede. De har været ubesejret i sæsonens første ligakamp i hver af de seneste 10 sæsoner (V6 U4), siden de tabte 2-1 til Reading i Championship i 2013-14.

Salah søger efter at kunne fortsætte sin målstime, når Liverpool gæster Brentford den 25. august.