Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lyon-præsidenten John Textor mener, at han har 90 % chance for at købe Everton

Textor skal sælge sine aktier i Crystal Palace, før han kan få lov til at købe Everton
Textor skal sælge sine aktier i Crystal Palace, før han kan få lov til at købe EvertonALEX LIVESEY / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
John Textor, formand for Eagle Football-gruppen, som blandt andet omfatter Lyon, siger onsdag, at han er overbevist om, at han kommer til købe den engelske klub Everton.

"Der er 90 procent chance for, at det sker, men den nuværende ejer har også andre muligheder," sagde amerikaneren John Textor på en pressekonference på træningsanlægget i Lyon, hvor han er formand.

I august gav Evertons ejer Farhad Moshiri angiveligt Textor en periode med eneret til at undersøge mulighederne for at købe Liverpool-klubben. Textor fortæller, at han planlægger at købe Premier League-klubben "i mit eget navn".

"Det vil komme fra min egen finansiering. Jeg vil være køberen, ikke Eagle," fortæller Textor.

Eagle Football ejer også brasilianske Botafogo og Molenbeek, som i sidste sæson rykkede ned i den andenbedste belgiske række. Eagle Football ejer også 46 procent af Crystal Palace, en af Evertons Premier League-rivaler.

Textor erhvervede størstedelen af de klubber i sit eget navn, inden han kombinerede andelene, da han oprettede Eagle Football i november 2022. Virksomheden overtog kontrollen med Lyon den efterfølgende måned.

I henhold til Premier League-reglerne skal Textor sælge sin andel i Crystal Palace, inden han kan købe Everton.

"Pengene fra dette salg vil blive tildelt Eagle Football for at tilbagebetale en del af gælden", siger han og tilføjer, at nogle af dem ville blive brugt "til at udvikle vores akademier rundt om i verden og rekruttere talenter."

"Der vil ikke være nogen indvirkning på Lyon, men det kan alligevel blive et godt partnerskab. Det vil være gældsfrit," fortæller han.