Magtkamp og transferkaos: Sådan forvandlede Chelsea sig fra CL-vindere til et hurlumhejhus
På lidt over to år, siden de to gik sammen om at købe London-klubben, har Premier League-klubben brugt mere end 1 mia. pund (8.8 mia. kr.) på en oppustet trup, som mere har udviklet sig til cirkus end et frygtindgydende mandskab.
AFP Sport har set nærmere på den nuværende tilstand hos de dobbelte Champions League vindere, der igennem en række år under Roman Abramovic æraen på det nærmeste var uovervindelige.
Kampen om broen
LA Dodgers-medejeren Boehly var ansigtet på det nye ejerskab i 2022, efter at sanktioner mod den russiske milliardær Abramovich tvang et hurtigt salg af klubben igennem.
Langt størstedelen af den den rekordstore sum på 2,5 mia. pund (knap 221 mia. kr.)for en fodboldklub kom dog fra Eghbalis private equity-gruppe Clearlake Capital.
Efter Boehlys korte ophold som klubbens sportsdirektør i de første seks måneder af det nye regime i det vestlige London er Eghbali nu blevet den figur i ejergruppen, som har den største direkte indlydelse på, hvordan truppen ser ud.
Forholdet mellem de to siges at være blevet forværret i de seneste måneder med forskellige meninger om klubbens rekrutteringspolitik, dårlige resultater og den manglende fremgang i byggeriet af et nyt stadion.
En af de største uenigheder handler om den nu afgåede manager Mauricio Pochettinos position .
Argentineren stod for en stærk afslutning efter en problematisk start på sin eneste sæson som træner, hvor Chelsea sluttede som nummer seks i Premier League og kvalificerede sig til Europa Conference League.
Boehly menes at have støttet Pochettino, som nu i stedet er blevet landstræner for det amerikanske landshold.
Men Eghbali og klubbens medsportsdirektører Paul Winstanley og Laurence Stewart foretrak en ny tilgang, og Enzo Maresca blev klubbens fjerde permanente træner-ansættelse på mindre end to år.
Bloomberg har rapporteret, at Boehly og Eghbali begge har undersøgt, om de kan købe hinandens Chelsea-aktier.
At skaffe pengene til det ville være langt mere besværligt for Boehly, som blot ejer knap 13 procent af aktierne sammenlignet med Clearlakes 61,5 procent.
Penge kan endnu ikke købe succes
Det er lykkedes Boehly og Eghbali at bruge anslået 1,1 mia. pund (ca. 9,7 mia. kroner) på dusinvis af spillere uden øjensynligt at få noget ud af deres investering.
For lidt over tre år siden slog Chelsea, som dengang stadig var ejet af Abramovich, Pep Guardiolas dominerende Manchester City-hold og vandt Champions League.
Ben Chilwell er et af de dyre indkøb, der er blevet overflødige, og anfører Reece James er den eneste overlevende fra det hold, der vandt pokalen "med de store ører" i Porto, som i øjeblikket indgår i Marescas planer.
Chelsea smadrede to gange den britiske transferrekord på lidt mere end seks måneder for Enzo Fernandez og Moises Caicedo i 2023, men de to midtbanespillere er endnu ikke faldet til.
Et væld af andre signings for store penge er blevet frosset ud på grund af oplagringen af spillere.
Chelsea skal efter sigende betale omkring 10 mio pund (88 millioner kroner) for at lade Raheem Sterling - den første signing i Boehly-Eghbali-æraen - spille for Arsenal på leje i denne sæson.
I løbet af Abramovichs 19-årige embedsperiode vandt Chelsea fem Premier League-titler og gik aldrig to sæsoner i træk uden sølvtøj.
Men de har stadig ikke løftet et trofæ under det nye regime og er endt på 12. og sjettepladsen i de seneste to Premier League-sæsoner.
"Klubben er blevet til grin både på og uden for banen," siger Chelsea Supporters' Trust i en udtalelse tidligere på året.
Metode i galskaben?
Der har været enkelte succeshistorier fra Chelseas overdådige udgifter, som hovedsageligt har fokuseret på unge talenter fra hele verden.
Cole Palmers skifte fra Manchester City for 40 millioner pund (353 mio. kr.) ser nu ud til at være et røverkøb, efter at han var en af de bedste spillere i Premier League i sidste sæson, og Noni Madueke har også imponeret.
Og klubben siger, at de har skåret ned på truppens gennemsnitsløn med lange kontrakter, der er stærkt baserede på præstationer.
Chelseas transfer-cirkus har skilt sig endnu mere ud, da andre Premier League-klubber er blevet mere forsigtige på markedet for at overholde de økonomiske regler.
Men The Blues har indtil videre på snedig vis formået at holde sig på forkant med reglerne, bl.a. ved at sælge to hoteller på Stamford Bridge-grunden til virksomheder, der kontrolleres af Boehly og Clearlake.
Spørgsmålet er nu om vi bliver vidne til flere magt- og transfermæssige klovne-scenarier i Chelseas hurlumhejhus i den kommende sæson?
Chelsea møder lørdag aften Bournemouth på udebane i den engelske Premier League.