Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Man Utd udpeger arkitekter til at præsentere Old Trafford-plan 'inden udgangen af 2024'

Et generelt billede af Man Utds Old Trafford-stadion
Et generelt billede af Man Utds Old Trafford-stadionPhil Duncan / Every Second Media / DPPI via AFP
Manchester United har udpeget det globalt anerkendte arkitektfirma Foster + Partners til at udvikle en masterplan for området omkring Old Trafford som en del af et ambitiøst fornyelsesprojekt.

Premier League-klubben ser på to muligheder - enten at ombygge landets største klubstadion eller at bygge et nyt på tilstødende klub-ejet jord.

Uniteds medejer Jim Ratcliffe foretrækker et nyt stadion, og Old Trafford Regeneration Task Force menes at have koncentreret sine diskussioner om at bygge et nyt stadion med plads til 100.000 tilskuere i stedet for at ombygge det eksisterende stadion.

Klubben har nu udpeget det London-baserede Foster + Partners til at udvikle en "masterplan".

Arkitektfirmaet fører allerede tilsyn med en modernisering af Uniteds Carrington Training Complex til 50 millioner pund.

Norman Foster, et stjernenavn inden for global arkitektur, har designet nogle af verdens mest ikoniske bygninger, herunder HSBC-bygningen i Hong Kong, Londons skyskraber "Gherkin" og den rekonstruerede rigsdag i Berlin.

Foster, grundlægger og bestyrelsesformand for Foster + Partners, sagde: "Som stolt mancunianer er jeg begejstret for muligheden for at bygge videre på Manchesters store industrielle arv og skabe et levende nyt samfund med blandede funktioner, der betjenes af meget bæredygtige og forbedrede transportforbindelser, som giver boliger og arbejdspladser til lokalsamfundet, alt sammen katalyseret af et stadion i verdensklasse til verdens mest berømte fodboldhold - Manchester United."

Uniteds Chief Operating Officer Collette Roche sagde:

"Lord Foster har uovertruffen erfaring med at levere projekter af denne størrelse og ambition."

Et nyt stadion forventes at koste omkring 2 milliarder pund, og taskforcen forventes at komme med sine endelige anbefalinger inden årets udgang.

Fansene bliver bedt om at give deres mening til kende om ombygningen, og den tidligere United-kaptajn Gary Neville, som er en del af arbejdsgruppen, opfordrer fansene til at deltage.