Manchester City skaffer sig matchbold med 4-1 over Arsenal

Haaland scorer Citys fjerde mål efter en storkamp.
Haaland scorer Citys fjerde mål efter en storkamp.AFP
En topkamp i Premier League kan næppe blive meget mere afgørende på dette tidspunkt af sæsonen, end det var, da Manchester City onsdag aften tog mod Arsenal på Etihad. En sejr til gæsterne ville kunne holde værterne på afstand, mens et nederlag ville lukke døren helt op for City, der inden kampen var fem point bagud, men med to kampe i baghånden. Nu ligger bolden i den grad hos Pep Guardiolas tropper.

Manchester City måtte nok engang stille op uden en lårskadet Kyle Walker, men med Manuel Akanji og en tilbagevenden Ruben Dias var det til at klare for værterne.

For Arsenal manglede William Saliba nok engang i midterforsvaret, hvilket straks var en større bet for de mesterskabshungrende Gunners.

Uanset hvad, så var de tvunget til at holde et af verdens bedste, offensive hold fra stangen på et proppet Etihad.

Men de kom i menneskehænder fra start. Efter bare et minut appellerede Erling Braut Haaland forgæves for straffe, men et minut længere henne tog han sig fornemt af en nedfaldsbold midt på Arsenals banehalvdel.

Den blev headet videre til en dybt løbende Kevin de Bruyne, der satte kursen direkte mod målet.

Med sit karakteristiske drev trak han bolden mod højre og satte den med sin forrygende sparketeknik fladt rundt og uden om Aaron Ramsdale i gæsternes mål. Fremragende scoring og en endnu større udfordring til Arsenal.

De fik lov at holde på bolden, men chancer producerede ingen af holdene de første tyve minutter. I stedet fik City endnu en stor chance efter 27 minutter, da Haaland sendte et tørt hug mod forreste stolpe, som Ramsdale lynsnart fik afværget.

Med ti minutter igen af første omgang sendte Thomas Partey den første, rigtigt kvalificerede Arsenal-afslutning mod mål, men den gik noget forbi højre stolpe. I den modsatte ende gjorde evigt farlige Haaland det samme, momentet efter.

Ramsdale var i det hele taget på hårdt arbejde, da City havde ramt målet fem gange ud af syv. Og den sjette gang fordoblede cifrene for City, da John Stones på randen af offside flot headede bolden over i det fjerneste hjørne nar Ramsdales flagrende arme.

Dermed gik Arsenal til pause med lidt af en bjergside foran sig, mens City for alvor lignede et hold med sigtet skarpt indstillet på mesterskabet.

City bredte sig mere ud i anden halvleg

Ondt blev meget værre for Arsenal, da City kom tromlende ud til anden halvleg.

Efter 53 minutter gentog mønstret fra første mål sig, da Haaland efter et buldrende fremstød sendte bolden ud til de Bruyne, der med største selvfølgelighed sendte bolden fladt under en fremstormende Ramsdale. Arsenal var nu gået fra at skulle bestige Ejer Bavnehøj til Kilimanjaro.

Gunners var nu også ret ophidsede, og Granit Xhaka skabte ballade kort efter, da et kærligt kram til Jack Grealish blev forvandlet til et halsgreb.

Han slap for, hvad der snildt kunne være blevet en udvisning, men Arsenal slap ikke for fortsat at blive udspillet af Pep Guardiolas hold, som holdt tommeskruerne omkring deres gæster.

Grealish kom endnu engang i fokus med et kvarter igen, da han igen var oppe at toppes med et par af gæstespillerne og derefter var tæt på at lægge en assist til en altødelæggende 4-0 scoring.

Der var nu ikke nogen umiddelbar fare den anden vej. Efter 83 minutter havde Arsenal kun haft et enkelt skud inden for rammen, og Eddie Nketiah var kun tæt på kort efter, da han skød forbi fjerneste stolpe fra en god position i venstre side af feltet.

Efter 86 minutter brød Arsenal flot og tjept gennem Citys venstre side, og på en flad pasning skråt tilbage kunne Rob Holding smukt reducere fra 15 meter. Forsvarerens kun anden scoring for Arsenal, og en nydelig en.

Den nyttede dog ikke noget videre, for kort før tid indbyggede Haaland sejren til svært overbevisende 4-1, og dermed har City mulighed for at komme fire point foran Arsenal, hvis førstnævnte vinder deres to kampe, de har i behold.

Derudover kan da lige nævnes, at Haaland nu har scoret 33 mål i en 38-kamps sæson, og dermed nu er rekordholder i stedet for Mo Salah.