Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Manchester United har firedoblet underskud på et år: Lover forbedringer

Manchester United havde nettotab for femte år i træk
Manchester United havde nettotab for femte år i trækREUTERS / Phil Noble
Manchester Uniteds nye chef sagde onsdag, at klubben arbejdede på at forbedre præstationerne på og uden for banen efter at have haft underskud for femte år i træk efter en dårlig sæson 2023-24.

United har iværksat en lang række ændringer, siden den britiske milliardær Jim Ratcliffe købte 25 % af aktierne i klubben, og under hans ledelse havde klubben en positiv sommer på transfermarkedet.

Klubben tog hurtige og afgørende skridt for at sikre sig nye spillere, hvoraf mange er under 25 år, og søger succes med dem på kort sigt og i fremtiden.

"Vi arbejder hen imod større økonomisk bæredygtighed og foretager ændringer i vores drift for at gøre den mere effektiv og sikre, at vi bruger vores ressourcer på at forbedre præstationerne på banen", siger klubbens nyudnævnte administrerende direktør, Omar Berrada.

Uniteds nettotab blev udvidet til 113,2 millioner pund (148,14 millioner dollars) i året, der sluttede den 30. juni, fra 28,7 millioner pund et år tidligere. Det var kun anden gang siden børsnoteringen i New York, at Uniteds årlige nettotab var på mere end 100 millioner pund.

Paradoksalt nok nåede klubben i perioden frem til 30. juni sin højeste omsætning med cirka 5,8 milliarder kroner, men udgifterne var altså væsentligt højere.

Klubben sagde, at den overholdt Premier Leagues regler om overskud og bæredygtighed og UEFA's regler om Financial Fair Play.

Berrada overtog tøjlerne i juli efter at være flyttet fra Manchester Citys moderselskab, City Football Group.

"Vores klare mål er at bringe klubben tilbage til toppen af europæisk fodbold," sagde han.

United sluttede på en skuffende ottendeplads i Premier League i sidste sæson, deres laveste placering siden ligaens start. Denne sæson er ikke startet bedre med to nederlag i de første tre kampe.

Tidligere på måneden sagde Berrada, at manager Erik ten Hag havde klubbens fulde opbakning.

For regnskabsåret 2025 forventer klubben et justeret kerneoverskud på mellem 145 og 160 millioner pund og indtægter på mellem 650 og 670 millioner pund. 

Prognosen afspejler effekten af de seneste omstruktureringsinitiativer, der omfattee planer om 250 jobnedskæringer.