Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mikel Arteta efter sejr over dukse: Arsenal har lært af fejl under titelræset

Arteta vil have Arsenal til at udfordre igen
Arteta vil have Arsenal til at udfordre igenAFP
Mikel Arteta mener, at Arsenals 3-1-sejr over Premier Leagues førerhold, Liverpool, beviste, at de har lært af sidste sæsons titelkollaps.

Artetas hold kom inden for to points afstand af Liverpool med en dynamisk indsats på Emirates Stadium søndag aften.

The Gunners tog føringen ved Bukayo Sakas tidlige scoring og kom derefter tilbage i front efter at have indkasseret Gabriel Magalhaes' selvmål lige før pausen.

Gabriel Martinelli bragte Arsenal i front igen, efter at Liverpools målmand Alisson Becker missede sit forsøg på at cleare på kanten af feltet.

Liverpools forsvarsspiller Virgil van Dijk påtog sig skylden for ikke selv at have clearet bolden, men det var en dyr fejl af Alisson, der også tillod Leandro Trossards skud at gå gennem hans ben i overtiden, da Arsenal tog alle tre point.

Betydningen af Arsenals første sejr over Liverpool i denne sæson i tredje forsøg var ikke tabt for Arteta, som fejrede Trossards mål med en jublende sprint ned ad sidelinjen.

Premier Leagues top fem
Premier Leagues top femFlashscore

Efter at have smidt en føring på otte point i titelræset sidste sæson, så Manchester City kunne stjæle titlen, er Arsenal desperate efter endelig at vinde Premier League for første gang siden 2004.

Og Arteta håber, at den modne måde, de kom tilbage på efter at have indkasseret udligningen mod Liverpool, viste, at de nu har de egenskaber, der kræves af potentielle mestre.

"Vi er der, det er helt sikkert. Vi vil gerne fortsætte med at være der," sagde han.

"Vi har været virkelig konsekvente hele sæsonen, ellers var vi ikke, hvor vi er i dag. Vi tager det kamp for kamp. Det har vi lært fra sidste sæson. Lad os prøve at få det til at ske."

Efter at have smidt føringen væk i 1-1-kampen mod Liverpool i december og derefter brændt et væld af chancer i FA Cup'ens tredje runde mod Jürgen Klopps hold i januar, var Arsenal opsat på at vise Anfield-holdet, at de havde fat i den lange ende.

"Det var en ekstraordinær kamp. En utrolig præstation fra spillerne og vores folk. Det er den bedste atmosfære, jeg har oplevet hele sæsonen. Det krævede vi," sagde Arteta.

"De lagde deres hjerte og sjæl i hver eneste bold. Jeg kan ikke være mere stolt, for jeg ved, hvor svært det er at slå dette hold, hvor meget man skal lide, og hvor meget man skal bearbejde for at gøre det, vi gjorde på bolden."

"Meget kaotisk

Arteta sagde, at Arsenals engagement i en højpressende, offensiv filosofi havde efterladt Liverpool gispende efter vejret, da presset steg i anden halvleg.

"Kontrol er ikke rigtig et ord, jeg kan lide. Jeg kan bedre lide dominans og ikke at lade modstanderne trække vejret, end jeg vil kalde detkontrol," sagde han.

"Hvilken del af banen det sker på, er det vigtigste for mig, men ja, vi kan være meget kaotiske i åbne rum og kan skabe en masse problemer ved at spille på forskellige måder. Det er endnu et våben, vi har."

Liverpools første nederlag i tre kampe, siden Klopp meddelte, at han ville stoppe efter sæsonen, var et stort slag for deres titelkandidatur.

Liverpool blev slået på hjemmebane for første gang siden september og så usædvanligt sårbare ud bagude.

"I dag gik alt imod os. Vi fik et rødt kort. Nogle situationer kunne have været anderledes. Men det er overstået, jeg er ligeglad med det," siger Klopp.

Liverpool blev sidst kåret som mestre i 2020 og vil blive overhalet af Manchester City, hvis Pep Guardiolas hold vinder deres to kampe i hånden, der starter i Brentford mandag aften.

"Ved slutfløjtet tænkte jeg ikke et sekund på, hvor mange kampe City havde tilbage," sagde Klopp.

"Vi skal spille op til vores potentiale og håndtere vanskelighederne omkring kampene og spille med vores sjæl på banen, så må vi se, hvor det ender.

"Jeg er ikke nervøs nu på grund af Citys to kampe i hånden. Vi forventer altid, at de vinder deres kampe. Der er ikke rigtig noget, der ændrer sig. Vi ville have elsket at vinde her, men vi var ikke gode nok. I dag er der ingen, der fejrer, at de er mestre, og ingen ærgrer sg over, at de rykker ned. Vi har tid til at skabe vores egen skæbne."