Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Milner til Messi: De 10 bedste frie transfers i moderne tid

Lionel Messi kom til Paris Saint-Germain på en fri transfer fra Barcelona.
Lionel Messi kom til Paris Saint-Germain på en fri transfer fra Barcelona.AFP
Med Ilkay Gündogan, der hopper direkte i Barcelonas trøje efter en ikonisk Manchester City-triumf, og den tidligere Barça-mand Lionel Messi, der forlader Paris til fordel for det solrige Miami, har dette sommervindue allerede budt på et par iøjnefaldende frie transfers.

Der er masser af andre store navne, som har kontraktudløb og bliver rygtet væk, bl.a. Manchester Uniteds David De Gea, Juventus' Adrien Rabiot, Real Madrids Marco Asensio og Inter Milans Milan Skriniar for blot at nævne nogle få.

Men hvordan er det nuværende hold i forhold til nogle af de største frie transfers i moderne fodboldhistorie? Flashscore har udvalgt 10 af de bedste frie transfers i nyere tid:

James Milner: Manchester City > Liverpool

'Boring Milner' har et trofæskab og en vinderstamtavle, der er relativt uovertruffen i engelsk fodbold. Efter at have vundet Premier League to gange, en FA Cup, en League Cup og Community Shield i løbet af sine fem år i Manchester City, blev Milner en af Jürgen Klopps første signings, da han ankom til Anfield.

Liverpools engelske midtbanespiller James Milner takker fansene efter den engelske Premier League-fodboldkamp mellem Liverpool og Aston Villa.
Liverpools engelske midtbanespiller James Milner takker fansene efter den engelske Premier League-fodboldkamp mellem Liverpool og Aston Villa.AFP

Milners holdbarhed og positionelle fleksibilitet gjorde ham til et betroet tandhjul i tyskerens Liverpool-maskine, og da han skiftede til Brighton på en fri transfer i det nuværende sommervindue, havde Milner tilføjet endnu en ligatitel, FA Cup, League Cup og Community Shield plus en Champions League, Super Cup og Club World Cup til sin samling.

Robert Lewandowski: Borussia Dortmund > Bayern München

Efter at have reddet Dortmund fra økonomisk ruin i midten af 2000'erne fik Bayern mest muligt ud af deres "gentleman-aftale" ved at hente BVB's mest værdifulde aktiv i den polske superstjerne Lewandowski.

Lewy havde scoret 103 mål i 187 Dortmund-optrædener, vundet to Bundesliga-titler og begge nationale pokaler.

Med et flot afkast på 344 mål i 375 kampe i München valsede angriberen sig gennem endnu flere af tysk fodbolds trofæer, og han vandt også en Champions League-titel.

David Alaba: Bayern München > Real Madrid

Ti Bundesliga-titler, to Champions League-titler og to verdensmesterskaber for klubhold var åbenbart nok for den østrigske offensivspiller, da han rejste til det solrige Spanien i 2021.

Ancelotti, Vinicius, Rodrygo, Militao og Alaba fra Real Madrid.
Ancelotti, Vinicius, Rodrygo, Militao og Alaba fra Real Madrid.AFP

Tingene er ikke gået meget langsommere, og den dygtige midtbanespiller/wing-back/centerback har siden tilføjet en La Liga-krone og flere europæiske triumfer til sit navn. David får brug for et større trofæskab.

Andrea Pirlo: AC Milan > Juventus

Milan antog på mærkelig vis, at magikeren var langt over sit bedste, da de lod Andrea Pirlo gå i slutningen af 2010/11-sæsonen. Midtbanearkitekten havde tilbragt 11 sæsoner på den røde side af San Siro, men kæmpede for spilletid under Massimiliano Allegri i sin sidste sæson, og tog den overraskende beslutning at skifte til Juventus.

Pirlo i aktion for Juventus
Pirlo i aktion for JuventusProfimedia

Da landsmanden Gianluigi Buffon hørte om skiftet, erklærede han den forestående fri transfer for "århundredets transfer". Det gik da heller ikke så dårligt, og den 32-årige spillede stadig fire sæsoner på eliteniveau i sin tid i Torino, hvor han vandt Serie A-titlen hvert år og kun med nød og næppe gik glip af Champions League-pokalen.

Jay Jay Okocha: PSG > Bolton

PSG havde betalt omkring 14 millioner pund for Okocha i 1998, hvilket gjorde ham til den dyreste afrikanske spiller i historien på det tidspunkt. Men selvom han var nem at se på og angiveligt spillede en nøglerolle i udviklingen af en ung Ronaldinho, var Okocha en hit-and-miss i Paris og scorede kun 12 mål i 84 kampe i løbet af sine fire år der.

Der er ikke mange, der ser en mulighed i at skifte fra det glamourøse Paris til, ja, Bolton, men det gjorde Jay Jay. Han blev hurtigt et kæmpe hit blandt fans af alle klubber i England - "så god, at de navngav ham to gange" var den vigtigste sætning i hans tid i Greater Manchester - hvor nigerianeren hurtigt fandt sine fødder, scorede nogle fantastiske mål og fortsatte med at cementere sig selv som en Premier League-legende, der stadig huskes kærligt i dag.

Sol Campbell: Tottenham > Arsenal

Tid til at springe til den næste, Spurs-fans. Sol Campbell tog den mest uhellige beslutning i Nordlondon, da han skiftede fra Tottenham til Arsenal i sommeren 2001 for absolut ingen penge.

Han er stadig kendt som "Judas" på Tottenhams terrasser den dag i dag, og nogle grimme scener og slagsange har fulgt skiftet lige siden i det, der i sidste ende viste sig at være en af de grimmeste og mest mindeværdige frie transfers, der nogensinde har fundet sted.

Han hævder dog, at han stadig føler sig retfærdiggjort af sin beslutning på trods af hadet, og hvem kan bebrejde ham det? Efter en enkelt Liga Cup-sejr i sine Spurs-år fortsatte Campbell med at vinde tre FA Cups, et Community Shield og to Premier League-titler - inklusive at spille en nøglerolle som en del af de berømte invincibles.

Michael Ballack: Bayern München > Chelsea

Efter tre Bundesliga-mesterskaber i træk og tre kåringer som årets spiller i Tyskland kan man roligt sige, at Bayern ikke var begejstrede for at se Ballack blive solgt for nul og niks i 2006.

Den kraftfulde, dominerende midtbanespiller er stadig æret af Chelsea-fans som en af deres største signings nogensinde og undervurderede Premier League-spillere.

I løbet af en succesfuld periode i klubbens historie under Carlo Ancelotti vandt Ballack en Premier League-medalje, tre FA Cups, en League Cup og en Community Shield, før han tog hjem til Bayer Leverkusen i 2010.

Zlatan Ibrahimovic: PSG > Manchester United

Manden, myten, legenden; Zlatan kom endelig til England for at udøve sit erhverv i noget, som mange på det tidspunkt følte var mere et PR-job end et seriøst køb.

Den 34-årige ankom til Old Trafford i 2016 fra PSG og fik trøje nummer ni forud for 2016/17-sæsonen under Jose Mourinho. Han scorede straks sejrsmålet i Community Shield-kampen mod Leicester og lavede imponerende 17 mål i sin første sæson i klubben.

Skader hæmmede hans anden sæson, før han tog til MLS, men han forlod klubben med en Europa League- og Liga Cup-vindermedalje i lommen samt en nyfunden påskønnelse fra fodboldfans i Storbritannien.

Paul Pogba: Manchester United > Juventus

Den uforlignelige Sir Alex Ferguson begik en af de få åbenlyse fejl i Manchester United, da han i 2012 lod en blomstrende Paul Pogba, der ikke følte, at han fik de første muligheder, han fortjente, opsige sin kontrakt og række to fingre op mod sin tidligere chef, før han tog til Juventus.

Skiftet viste sig at være sensationelt, da den unge franskmand blev en af verdens bedste midtbanespillere, i hvert fald på det tidspunkt.

Paul Pogba var en kæmpe succes i sin første tid hos Juventus
Paul Pogba var en kæmpe succes i sin første tid hos JuventusProfimedia

Pogba vandt fire Serie A-titler, to Coppa Italia og en Supercoppa Italiana i sin første tid hos Juve, før Manchester United købte ham for 89 millioner pund, hvilket dengang var verdensrekord.

Selvom han hentede et par hjemlige pokaler og endda vandt et verdensmesterskab i den periode, kom Pogba aldrig i nærheden af at nå de højder, der var forventet af ham, da han vendte tilbage til Old Trafford, og nu er han endt tilbage i Juventus endnu en gang.

Lionel Messi: Barcelona > PSG

Messi blev bragt til tårer på sin sidste pressekonference i Barcelona. Efter at have tilbragt størstedelen af sit liv i den catalanske klub blev han reelt tvunget til at forlade klubben, da Barça faldt dybere ned i en økonomisk spiral, som i sidste ende fik dem til at tage nogle enorme risici for deres egen fremtid.

Der var ikke mange klubber, der havde råd til at betale argentinerens løn, men PSG var en af dem.

Lionel Messi løber med bolden for Paris Saint-Germain.
Lionel Messi løber med bolden for Paris Saint-Germain.AFP

Selvom han ikke ligefrem levede op til sit fantastiske ry i løbet af sine to sæsoner i den franske hovedstad, scorede han stadig 32 mål i 75 kampe og viste noget af den magi, der gør ham til den største spiller, vi nogensinde har set.

Nu er han på vej til Miami på endnu en fri transfer, og det er lidt skørt at tænke på, at en potentiel GOAT som Messi har skiftet klub to gange, men aldrig har krævet en transfersum.