Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Newcastle-Arsenal, optakt: Newcastle sulten efter europæisk fodbold efter ti års dødvande

Callum Wilson scorer deres tredje mål hjemme mod Southampton
Callum Wilson scorer deres tredje mål hjemme mod SouthamptonLee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix
Med kun fem Premier League (PL)-kampe tilbage af deres kampagne ser Newcastle United ud til at afslutte et smertens årti ved at vende tilbage til den europæiske scene.

Man skal tilbage til 2012/13 sæsonen sidste gang, St. James' Park var vært for europæisk klubfodbold, og med en plads i næste sæsons UEFA Champions League inden for rækkevidde forventes Newcastle at ville lægge et voldsomt pres på Arsenal.

En imponerende stime på otte sejre i ni PL-kampe beviser Newcastle's øjeblikkelige styrke, som understregedes med ydmygelsen af Arsenals rivaler fra Nord-London, Tottenham i sejren på 6-1.

Disse to hold mødtes interessant nok på et næsten identisk tidspunkt af sæsonen i sidste sæson, da Newcastle's hamrede en pæl i Arsenal´s ambitioner om at kunne tilbyde Champions League fodbold på The Eimrates.

Efter fire PL-kampe uden sejr kom Arsenal endelig tilbage på vindersporet i midtugen, hvor de slog Chelsea 3-1 og dermed holdt titelkampen i live.

Stillingen i toppen af tabellen
Stillingen i toppen af tabellenOpta by Stats Perform

På trods af at Manchester udbyggede forspringet til Arsenal til fire points med gårsdagens sejr over Leeds, insisterer Mikel Arteta stadig på, at hans hold "har troen på", at de kan fortsætte og løfte Premier League trofæet senere på måneden.

Med blot to nederlag i deres sidste 15 besøg på  St. James’ Park, har Arteta’s tropper givetvis troen på at de kan lægge pres på City igen.  

Gunners' solide statistik i søndagskampe bør kun tjene til at forstærke denne tro eftersom Arsenal har været ubesejret i deres sidste 12 kampe om søndagen selvom de sidste to af dem endte med to uafgjorte kampe. efter at de ellers havde ført 2-0.

Værd at notere: Arsenal har haft ikke færre end ni clean sheets i denne sæson - næsten dobbelt så mange som noget andet hold.