Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Newcastle-manager: Et skifte til nyt stadion vil føles som 'forræderi'

Howe er ikke begejstret for en foreslået stadionflytning
Howe er ikke begejstret for en foreslået stadionflytningGeorge Wood / Getty Images via AFP
Newcastle-manager Eddie Howe udtaler fredag, at det ville føles som et "forræderi" at forlade klubbens historiske St James' Park-stadion, mens ejerne forsøger at konkurrere med europæisk fodbolds elite.

The Magpies sagde i denne uge, at de vil træffe en beslutning i begyndelsen af næste år om resultaterne af en forundersøgelse, der er bestilt for at vurdere fordelene ved at ombygge det nuværende stadion med 52.000 pladser eller bygge et nyt.

St James' Park har været Newcastles hjemmebane siden 1892 og er et af engelsk fodbolds mest ikoniske steder.

"Mit naturlige instinkt har altid været at blive på St James' Park," siger Howe forud for sit holds Premier League-kamp mod Everton.

"Det er et utroligt sted at spille fodbold, det er vores hjem, så at tænke på at flytte et andet sted hen føles lidt som et forræderi over for et sted, der har tjent os så godt."

Men Howe, som kom til i 2021 efter en saudisk støttet overtagelse, indrømmede, at klubben er nødt til at øge sine indtægter, hvis den skal kunne konkurrere i toppen.

"Vi er godt klar over, at vi som fodboldklub er nødt til at øge vores indtægter, så folk med flere hjerneceller vil træffe beslutningen til fordel for fodboldklubbens langsigtede fremtid, og det er altid det vigtigste," sagde han.

"Jeg er måske lidt påvirket af følelser, men mit naturlige instinkt er, at jeg gerne vil blive."

Newcastles ejere kom med dristige forudsigelser, da de overtog klubben, og sagde, at de gik efter Premier League-titlen inden for fem til 10 år.

Men på trods af dybe lommer har de været tvunget til at operere inden for strenge regler for rentabilitet og bæredygtighed, som begrænser udgifterne.

"På det tidspunkt tror jeg ikke, at udtalelserne var forhastede," siger Howe. "Der var en følelse af, at klubben på det tidspunkt virkelig kunne investere, hvad den ville."

"Der er ingen garanti for, at man selv med den investering vil vinde ting, det ved vi alle. Men det giver dig en meget bedre chance. Siden da er der sket en reel stramning af reglerne, så det er uretfærdigt at dømme dem ud fra de kommentarer, da reglerne blev ændret. Nu er det blevet, jeg vil ikke sige umuligt, men det er blevet meget, meget svært at opnå det, de oprindeligt troede, de kunne opnå, uden at det er deres egen skyld."