Newcastle tilbage i mesterskabskamp efter kontroversielt sejrsmål mod Arsenal

Newcastles Anthony Gordon scorer sit kontroversielle sejrsmål.
Newcastles Anthony Gordon scorer sit kontroversielle sejrsmål.AFP
Storkampen mellem Arsenal på tredjepladsen og værterne fra Newcastle, der inden kampen var nummer seks, og kæmpede for at holde trit med toppen, skuffede ikke i intensitet. Men målfattigt var det.

Der var en på papiret meget interessant kamp på programmet i Premier League på St. James Park, hvor Mikel Artetas titelaspiranter mødte Newcastles ditto.

Og gæsterne var tydeligvis dukket op for at jage tre point med en offensiv startopstilling og et tungt pres, der holdt Newcastle helt fra fadet den første halve time.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Det producerede syv chancer, hvoraf ingen dog ramte målet. Da Newcastle første gang blev farlige, var de dog særdeles farlige.

Callum Wilson sparkede nært over på en flugter, men der blev også dømt offside i situationen, så dermed fortsat ikke nogen formel afslutning fra hjemmeholdets side.

Ti minutter før pausen kogte St.James over, da Kai Havertz savede Sean Longstaff midt over ved sidelinjen.

Tyskeren modtog dog kun gult, og kort efter fik Longstaff selv gult sammen med Fabian Schär og Anthony Gordon for at brokke sig over den manglende udvisning.

Nu sydede og boblede det i det nordengelske, men stillingen holdt 0-0 til pausen.

Pauseteen gjorde The Magpies godt, for Newcastle kom farende ud til anden halvleg med en meget mere direkte tilgang til spillet, der ellers var dikteret af Arsenal.

Der var stadig masser af fyr og flamme i opgøret, hvilket resulterede i en hær af frispark.

Regnen forsøgte at dæmpe gemytterne, men efter 63 minutter eksploderede St.James Park igen, denne gang af glæde, da hjemmeholdet troede sig foran.

Anthony Gordon, der var blevet rykket ind som central angriber, fik med møje og besvær bolden over stregen.

Der var dog hele tre VAR-vurderinger i spil. Der skulle både undersøges, om bolden havde været over baglinjen i opspillet, potentiel hånd på bolden samt hvorvidt Gordon var offside.

Alle tre beslutninger faldt ud til hjemmeholdets fordel og dermed stod der 1-0. En afgørelse, der kommer til at afføde ny debat om VAR-systemet.

Arsenal var presset fremad, og Mikel Arteta smed både Leandro Trossard og Fabio Viera på banen i jagten på mål. Værterne stod dog solidt.

Og trods et stort overtag i boldbesiddelse, så forblev det småt med chancer.

Otte minutters overtid resulterede i cirka ingenting for Arsenal, der dermed taber et vigtigt skridt i titelkampen, mens Newcastle tager et skridt tilbage mod selvsamme.