Ny Spurs-fadæse: Taber til Wolves på to overtids-mål

Mario Lemina scorede et sent sejrsmål for Wolves
Mario Lemina scorede et sent sejrsmål for WolvesAFP
To mål i overtiden sikrede Wolverhampton Wanderers alle tre point på dramatisk vis, da de besejrede Tottenham Hotspur 2-1 på Molineux og dermed forlængede deres ubesejrede, indbyrdes stime til fire kampe. Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen.

På trods af et 4-1-nederlag til Chelsea på hjemmebane i sidste runde, så kom Ange Postecoglous hold på en eller anden måde ud med mere i rygsækken end deres modstandere.

Den højoktane kamp tog dog hårdt på holdet fra det nordlige London - røde kort til Cristian Romero og Destiny Udogie udelukkede dem fra turen til Wolverhampton, mens Micky van de Ven og James Maddison sluttede sig til en stadigt voksende skadesliste og begge vil være ude indtil det nye år.

Nederlaget på Tottenham Hotspur Stadium var det første rigtige tilbageslag for Postecoglou - som i denne uge blev kåret til månedens PL-manager for tredje gang i træk - og hans hold i Premier League i denne sæson, så der var stor interesse for at se, hvordan de ville reagere i Midlands.

Tottenham Hotspurs walisiske angriber #22 Brennan Johnson (C) scorer åbningsmålet.AFP

Det tog dem kun få minutter at vise, at de er lavet af hårdere stof end mange andre Spurs-mandskaber i de senere år, da de kom foran efter mindre end 180 sekunder, hvor Brennan Johnson bankede Pedro Porros flade indlæg i nettet.

Wolves var dog ubesejrede i deres seneste tre hjemmekampe før denne, alle mod hold, der deltager i europæiske turneringer i denne sæson, og de skal aldrig undervurderes. Værterne svarede også godt igen og reducerede gæsternes trusler, mens de selv forsøgte at komme frem til chancer, men det var svært at komme frem til dem.

Wolverhampton Wanderers' franske midtbanespiller nr. 27 Jeanricner Bellegarde (L) kæmper med Tottenham Hotspurs brasilianske forsvarsspiller nr. 12 Emerson Royal (R).AFP

Faktisk var Guglielmo Vicarios redning på Mario Leminas flade skud fra en spids vinkel deres eneste reelle mulighed før pausen.

Før pausen havde Wolves' problem været at producere det nødvendige slutprodukt, og de fortsatte med at have problemer i den henseende efter genstarten.

Jean-Ricner Bellegarde havde to gode muligheder fra 25 meters afstand, men skød selv langt over mål, mens Matheus Cunha og Hwang Hee-chan begge ikke ramte målet fra lovende positioner.

Spurs havde få chancer i anden halvleg, men det så ud til, at Johnsons scoring ville være alt, hvad de skulle bruge for at hente de tre point.

Wolverhampton Wanderers' spanske midtbanespiller #21 Pablo Sarabia skyder for at score deres første mål.AFP

Men i overtiden fandt Wolves endelig den lille smule kvalitet, de havde ledt efter, da indskiftede Pablo Sarabia på glimrende vis kontrollerede Cunhas stærke aflevering, før han sendte bolden forbi Vicario og op i hjørnet.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Utroligt nok var der stadig tid til et sejrsmål, og Lemina var her målscoreren, da han behændigt sendte Sarabias smarte bold ind i det nederste hjørne. Dermed missede Spurs chancen for at vende tilbage til toppen af tabellen, mens hjemmeholdet med det ene point har ni point op til nedrykningsstregen.

For Postecoglou kunne landskampspausen nok ikke komme på et bedre tidspunkt, da han og hans spillere forsøger at komme sig over, hvad der har været seks knusende dage.